Het Belang van Limburg

Landskampi­oen geeft riante voorsprong weg

-

De twee Limburgse clubs begonnen uitstekend aan de competitie. Regerend landskampi­oen en bekerwinna­ar Sint-Truiden zette Antwerpen vlotjes opzij, Bocholt liet Waasmunste­r geen enkele kans. En daarmee gaven de twee clubs aan dat ze resoluut voor de play-offs gaan.

Sputterend­e motor

Ook zonder Leenen en Claessens nam de thuisploeg het heft in handen. Bocholt kreeg het in verdedigin­g niet belopen, en ontwikkeld­e te weinig druk in de aanval. Factoren die zich aan de rust vertaalden in een 13-8-tussenstan­d. Bij 16-10 na veertig minuten gaf niemand nog een stuiver voor Bocholt. Sint-Truiden leek regelrecht op de tweede zege af te stevenen. Maar plots begon de motor te sputteren. Zeker in de laatste tien minuten kreeg de kampioen van de voorbije twee seizoenen geen degelijke aanval meer opgezet. Ook scoren werd heel moeilijk en Bocholt greep de kans om alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen. Na twee speeldagen voeren Hasselt en Visé ongeslagen het klassement aan, Bocholt en Sint-Truiden worden naar de plaatsen drie en vier verdrongen.

SINT-TRUIDEN:Cochici, Remels, Ghijsens 6, N. Budai 1, L. Putzeys, Macours 1, Marteleur 6, Vautmans, Lamotte 1, B. Budai 5, Castermans 4, Van Praet, Schepkens.

BOCHOLT: Achten, S. Robyns, Van Den Noort, E. Robyns 11, Peeters, Noten, Mulder, Janssen 4, Dedroog 1, Welters 2, Van Maaswaal, Leurs, , Kranzen 6, Nelissen.

?? FOTO SVD ?? Bezoekster Carlijn Mulder in duel met Remels en Macours.
FOTO SVD Bezoekster Carlijn Mulder in duel met Remels en Macours.