Het Belang van Limburg

“Kreeg als kind graag training van Ivo”

Kim Clijsters slaat balletje tijdens Ivo Hendrix Memorial

- Jeroen FISSETTE

Afgelopen zaterdag was Kim Clijsters te gast op de Ivo Hendrix Memorial in Hasselt. Met dit evenement wil tennisclub Excelsior hun veel te vroeg gestorven boegbeeld eren. Deze tweede editie was alweer een schot in de roos. “Vorig jaar lag de focus op de figuur van Ivo Hendrix. Dit jaar wilden we vooral zijn visie en tennisfilo­sofie laten doorleven”, aldus organisato­r Johan Synaeve.

Voor de tweede keer organiseer­de Excelsior Hasselt een jeugddag ter nagedachte­nis van Ivo Hendrix. Dat werd opnieuw een succes. Meer dan 130 kinderen kregen een mooi gevuld en gevarieerd programma voorgescho­teld. De jeugdwerki­ng van TC Excelsior boomt. Dat is de verdienste van een enthousias­t team onder leiding Johan Synaeve en Charlie Baus, boezemvrie­nden van Kim Clijsters die enorm veel inspanning­en leveren voor de toekomst van de Hasseltse club. “We hebben de jeugdwerki­ng inderdaad een stevige boost kunnen geven. Maar eigenlijk legde Dominique Chantraine al de basis voor deze groei”, zegt Synaeve.

Dezelfde passie

Kim Clijsters was voor de tweede keer te gast op de Ivo Hendrix Memorial en wil graag elk jaar haar steentje bijdragen. “Als kind kreeg ik graag training van Ivo. Op latere leeftijd kwam ik hem vooral tegen op de basketbalt­ribunes, omdat zijn zoon Martijn samen met Brian speelde. Er is dus altijd een connectie geweest met de familie Hendrix”, legt Kim Clijsters uit.

“Het is leuk om op een kleinschal­ige manier samen te werken met mensen die dezelfde passie delen voor tennis als ik en dat voel ik hier bij mijn Hasseltse vrienden evenzeer zoals ik dat in Bree voel”, aldus Clijsters over haar engagement voor jeugdtenni­s. “De wisselbeke­r Ivo Hendrix is ook een super initiatief. Het is leuk dat de prijs gaat naar de jeugdspele­r die een ambassadeu­r is voor de club door zijn of haar ingesteldh­eid. Dat verwoordt perfect de boodschap die ook Ivo Hendrix altijd uitdroeg. In de samenwerki­ng tussen Excelsior en KCA geloof ik ook rotsvast. Talenten van Hasselt kunnen aanvullend trainen bij ons en wij staan altijd paraat om bij te springen vanuit Bree.”

 ?? FOTO MIST ?? Kim Clijsters deelde de diploma’s uit.
FOTO MIST Kim Clijsters deelde de diploma’s uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium