Het Belang van Limburg

Kampioen dankzij Kannabis

Dominique Hendrickx verrast zichzelf

-

Met Genkenaar Pieter Clemens, met Horizon de Regor, op drie, Arnaud Doem uit Bergen, op Edgard de Prefontain­e, een trede hoger en Mechelaar Dominique Hendrickx, met Kannabis vd Buxtale, als winnaar, mag stellig worden gesproken van een verrassend podium bij het BK Jumping op Domein Zangershei­de in Lanaken.

“Hier droom ik al 20 jaar van. Dit BK betekent een nieuwe start in mijn leven”, reageerde Hendrickx, “Dit is mijn mooiste overwinnin­g. Deze titel raak je nooit meer kwijt.” Zelden was een kersvers kampioen zo emotioneel als Dominique Hendrickx. “Omdat dit keer alle puzzelstuk­jes in elkaar vielen. Ik ben 45 en heb nooit een rol van betekenis gespeeld in het BK, of de paarden waren niet klaar, of ze werden verkocht. Maar nu kan ik mijn droom waarmaken.” En dat dankt hij aan Kannabis vd Buxtale. Die won in hetzelfde Zangershei­de als zesjarige brons op het WK voor jonge paarden. Vorig jaar won Kannabis het BK van de zevenjarig­en en nu als jongste paard goud bij de seniors. Nicola en Olivier Philippaer­ts, die de eerste dag van het BK op de eerste en tweede plaats stonden, werden finaal vijfde en achtste. Hun neefje Pieter Clemens, die voor de stal van Jos Lansink rijdt, sprong wel op het podium, met brons. Clemens won twee jaar geleden nog zilver op het BK.

WK jonge paarden

De Ier Richard Howley (Uppercourt), Jeroen De Winter (Mystic) en Christian Ahlmann (Solid Gold Z), de partner van JudyAnn Melchior, de organisato­r van dit WK, zijn de nieuwe wereldkamp­ioenen bij de jonge paarden.

Bij de zevenjarig­e paarden behaalde Olivier Philippaer­ts een zevende plaats. Hij was niet de beste Belg, die eer ging naar Gudrun Patteet die brons behaalde. De prestatie van Alexander Liefsoens viel tegen tijdens de finale van de zesjarigen. En bij de vijfjarige­n kreeg hij met pech af te rekenen. Geen Limburgse podiumplaa­ts dus op dit WK.

 ?? FOTO PVDB ?? Dominique Hendrickx.
FOTO PVDB Dominique Hendrickx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium