Het Belang van Limburg

Droomstart voor THES

Looienaars zetten achterstan­d om in verdiende overwinnin­g

- Kristof JACOBS

THES Sport is schitteren­d aan de competitie begonnen. De promovendu­s kwam tegen Dender meteen na de rust achter, maar zette het knap recht dankzij goals van de jarige Tim Jeunen (2x) en de eerste treffer van verdediger Sam Vanaken. De Looienaars pakken zo een knappe negen op negen en blijven samen met Deinze op kop.

De match was amper op gang gefloten toen Dender een eerste keer dreigde via Cocchiere, maar hij trapte van dichtbij over. THES schoot wakker en reageerde via Oris. Eerst ging zijn schot nipt naast doel, wat later knikte hij een voorzet van N. Hulsmans rakelings over. De thuisploeg bleef de wet dicteren en kreeg de betere kansen. Stefani vond doelman Gies op zijn weg na een mooie persoonlij­ke actie, op het halfuur kwam de bal via Jeunen bij Oris, die zijn schot kraakte. Ook Deferm kwam nog dicht bij de 1-0, maar zijn schot ging over. THES wilde in de tweede helft het verschil maken, maar het kwam al snel op achterstan­d toen Cocchiere een voorzet van dichtbij binnen trapte: 0-1. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van hun voorsprong, want amper een minuut later vlamde Jeunen de gelijkmake­r hoog in doel. THES drukte door en kwam wat later dicht bij de voorsprong, maar het schot van Spruyt werd van de lijn gered. De Looise voorsprong kwam er iets later toch, toen Vanaken een corner van Battista knap in het zijnet binnenknik­te: 2-1. De thuisploeg maakte de match nog helemaal dood toen Oris een verre uittrap van Brughmans doorknikte en Jeunen beheerst

afwerkte: 3-1.

Jarige matchwinna­ar

Matchwinna­ar was de jarige Tim Jeunen. “Die negen op negen is natuurlijk super”, aldus de middenveld­er. “Op zich was het zeker en vast een moeilijke match. De organisati­e stond wel goed, maar toch slikten we die 0-1 meteen na de rust. Gelukkig konden we meteen tegenprikk­en. Dat ik dan zelf op mijn verjaardag twee keer kon scoren, is uiteraard mooi meegenomen. Dat is iets waar je enkel van kan dromen.”

Ook Sam Vanaken pikte zijn doelpuntje mee, meteen zijn eerste treffer voor THES Sport. “Mijn eerste goal was een belangrijk­e”, besefte centrale verdediger Sam Vanaken. “Dender was zeker geen slechte ploeg, maar toch konden we die drie punten thuis houden. We hebben een goed blok gezet en uiteindeli­jk was de overwinnin­g verdiend. ”

?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Houwaer zet Van Vaerenberg­h onder druk.
Foto RAYMOND LEMMENS Houwaer zet Van Vaerenberg­h onder druk.