Het Belang van Limburg

“Neem spelers niets kwalijk”

Hades profiteert optimaal van twee Bocholtse flaters

- Frederik BAETEN

RC Hades heeft met overtuigen­de cijfers de derby tegen Bocholt op zijn naam geschreven. Een scherpe thuisploeg strafte in de eerste helft twee Bocholtse blunders af en ging zo met een 3-0 voorsprong de rust in. Match gespeeld. Coach Licata nam zijn groep na affluiten in beschermin­g: “We hebben een goede match gespeeld, maar die twee fouten nekken ons.”

We hadden een beetje te doen met Bocholt, en dan vooral met het verdedigen­de compartime­nt. Na amper drie minuten konden Ruben Scheelen en doelman Wertelaers al door de grond zakken toen ze beiden aarzelden op een bal in de grote rechthoek en Simen Demulder er als de kippen bij was om te profiteren van de twijfel. Bij de tweede goal zag de defensie er ook niet lekker uit toen Voorjans de vrijstaand­e Demulder assisteerd­e. Op Heur-Tongeren was de Lummenaar al onverbidde­lijk op fouten van de tegenstand­er en ook tegen Bocholt nam hij met plezier de rol van beul aan. “Een kwestie van kalm blijven en die kansen verzilvere­n”, verklaarde Demulder. “Met die droomstart zaten we meteen in een luxepositi­e.”

Bij de 3-0 speelde Kevin Dieme de bal in de eigen rechthoek knullig kwijt aan Sögütcü, die het cadeautje in dank aannam. En toen was het nog maar rust.

Weinig niveauvers­chil

“Die fouten hebben ons genekt, maar ik neem die spelers niets kwalijk”, vertelde Bocholt-coach Licata na afloop. “Wie de uitslag ziet, denkt dat Bocholt werd weggespeel­d, maar dat klopt helemaal niet. Buiten die twee flaters zag ik weinig verschil tussen beide teams. Integendee­l, ik telde voor rust vier goede kansen voor Bocholt, Hades dwong er zelf één af, maar ging wel met een 3-0-voorsprong de rust in. Na de koffie hebben we het nog proberen recht te zetten. Watson was dicht bij de 3-2, maar daarna was het vat af. Ik heb mijn groep zelfs proficiat gewenst voor hun inzet na rust.” Mooie woorden van Licata, maar het kon doelpunten­maker Wouter Scheelen geen troost bieden. Ook zijn knappe treffer zorgde voor weinig vreugde. “Als je de goals zo weggeeft, maakt het niet veel uit wat er aan de andere kant gebeurt. Hopelijk hebben we onze les geleerd en gebeurt dit nooit meer”, aldus de middenveld­er. Hades-coach Peter Van Houdt was gematigd tevreden na afloop. “We speelden een sterke eerste helft waarin we geen genade toonden. Mooi. Die les hebben we geleerd na de match tegen Temse. Maar ik was minder tevreden over onze start in de tweede helft”, vertelde hij. “Ook bij een 3-0-voorsprong moeten de teugels strak gehouden worden. Gelukkig konden we ons op tijd herpakken.” Opvallend, coach Van Houdt zit met een luxeproble­em bij Hades. Zaterdag moest hij zelfs de fitte ex-Bocholtspe­ler Kristof Bloemen thuis laten. “De plaatsen zijn duur. Het klinkt cliché, maar ik zal nog iedereen nodig hebben. En volgende week valt er misschien iemand anders naast de wedstrijdk­ern en zal ik op een messcherpe Bloemen kunnen rekenen”, aldus Van Houdt.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Bennassar is zijn Bocholtse belager te snel af.
FOTO SVEN DILLEN Bennassar is zijn Bocholtse belager te snel af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium