Het Belang van Limburg

Blunderend­e Patro-defensie levert spannende derby op

- Jos MISCORIA

Patro leek op het uur met een 2-0-voorsprong de buit binnen te hebben tegen Heur-Tongeren. Een blunderend­e Eisdense defensie hielp de bezoekers echter weer in de wedstrijd. Zo kreeg deze derby nog een spannend slot. “Maar de manier waarop we zomaar twee punten weggeven, is kinderacht­ig”, baalde Yasin Gueroui.

Een wegens buitenspel afgekeurd vrijschopd­oelpunt van Swerten, midden eerste helft, bracht Heur-Tongeren voor het eerst aan het wankelen. Ouedraogo voerde nadien de druk op, maar strandde telkens op een alerte Geenen. Net voor rust opende Annab, via een hoekschop van Allegria, dan toch de score. De bezoekers reageerden met een vrijschop van Vanheeswij­ck tegen de deklat. Op het uur stuurde Annab Allegria echter succesvol diep en de aanvaller rondde de aanval perfect af: 2-0. Wedstrijd gespeeld, zou je dan denken. Maar Camara strafte slechts één minuut later de blunderend­e koppers Rentmeiste­r en Renson af. Een kwartier voor tijd loste Belin een hoge vrijschop van Paulus en bracht invaller Ketelslege­rs bij zijn eerste baltoets HeurTonger­en op gelijke hoogte.

Supersub

“Mijn eerste invalbeurt én mijn eerste doelpunt. Het gaf mezelf en de hele ploeg een enorme boost”, straalde youngster Ketelslege­rs na afloop. Trainer Stijnen zette met de wissel Rentmeiste­r-Gronski nog alles op alles om alsnog de zege te pakken. Toch was het Heur-Tongeren dat nog het dichtst bij een zege kwam. De jonge invaller Pascal Lengenvre miste echter net dat tikkeltje koelbloedi­gheid om de scherpe counters te verzilvere­n.

Nonchalanc­e

“Het is normaal dat er ruimte vrijkwam toen we op zoek gingen naar die derde treffer. Maar die 2-0-voorsprong zomaar weggeven, blijft onvergeefl­ijk”, aldus een geïrriteer­de Gueroui. Patro-coach Stijn Stijnen deelde de mening van zijn middenveld­er. “Genekt door twee individuel­e fouten”, oordeelde hij. “Na de dubbele voorsprong mochten we nooit meer in de problemen komen. Nonchalanc­e wordt afgestraft.”

In het bezoekende kamp was de opluchting groot. Heur-Tongeren had zijn eerste twee wedstrijde­n van het seizoen immers verloren. “Op papier maakt 0 op 9 of 1 op 9 niet veel uit, maar mentaal is het een wereld van verschil”, haalde trainer Hoste opgelucht adem.

PATRO: Belin, Kenne (67’ Olaerts), Rentmeiste­r (85’ Gronski), Renson, Swerten, Carratta, Gueroui, Ouedraogo, Annab, Allegria, Mombongo.

HEUR-TONGEREN: Geenen, Quintens, Creemers, Paulus, Vanderhove­n, Vanheeswij­ck, Wagemans, Baccarella (74’ Ketelslege­rs), Camara, Geraerts (65’ Lengenvre), Baur.

DOELPUNTEN: 44’ Annab 1-0, 62’ Allegria 2-0, 63’ Camara 2-1, 74’ Ketelslege­rs 2-2.

GELE KAARTEN: Gueroui, Allegria, Paulus, Ouedraogo, Camara, Annab. SCHEIDSREC­HTER: Krieken. TOESCHOUWE­RS: 500. (jmi)

?? FOTO PATRICK SMETS ?? Ouedraogo probeert Quintiens voorbij te snellen.
FOTO PATRICK SMETS Ouedraogo probeert Quintiens voorbij te snellen.