Het Belang van Limburg

“We missen een patron”

Leopoldsbu­rg geeft dubbele voorsprong te snel uit handen

- Johan MULDERS

Een half uur mocht ESK dromen van de zege, maar daarna liet een lepe Benji De Ceulaer zien wat hij dit seizoen kan betekenen voor Termien. Met een doelpunt en een assist hing hij de bordjes nog voor rust gelijk. Een inspiratie­loos Leopoldsbu­rg kon de uitgekookt­e bezoekers in de tweede helft niet meer van de wijs brengen.

Met een snelle start wou Termien de thuisploeg weer aan het wankelen brengen na de opdoffer van vorige week, maar dat plannetje pakte iets anders uit. In de aanvangsfa­se kregen beide ploegen wel een kans, maar het was Leopoldsbu­rg dat de score verrassend kon openen na een snelle uitbraak van Rosario op aangeven van Bilican. Termien was de pedalen kwijt, wat Bosmans toeliet om de voorsprong al snel te verdubbele­n en Mathei was zelfs tweemaal dicht bij de 3-0.

Tijdens moeilijke momenten kan Termien echter rekenen op de ervaring van De Ceulaer. Een eerste keer glipte hij door de buitenspel­val om doelman Ghijsens te verschalke­n met een lob. Vijf minuten later ging hij met de bal aan de haal na een slecht getrapte hoekschop om Yildiz te bedienen en die liet de wenkende kans niet liggen: 2-2. Nog voor rust was Ulenaers dicht bij de 2-3. De bezoekers bleven ook na de pauze doordrukke­n en op het uur lukte Ulenaers alsnog de winnende treffer. Wedstrijd gespeeld, want een onmondig Leopoldsbu­rg kon doelman Bruno niet meer bedreigen. Aan

BETEKOM - BILZEN-WW 3-2

Bilzen-Waltwilder keerde met een gigantisch­e kater terug uit Betekom. “We creëerden een drietal goede kansen en maakten op het ideale moment het ongelukkig­e tegendoelp­unt ongedaan. Maar na de pauze zakten we volledig door het ijs”, analyseerd­e Jonas Schoubs. Coach Eric Eurlings weet echter waar het schoentje knelt: “We zitten met te veel onevenwich­t in de ploeg. Maar die ontbrekend­e schakels heb ik niet meer, waardoor we niets anders kunnen proberen.”

BETEKOM: De Jonge, Thys, Luyten, Boogaerts, Janssens, De Winter (86’ Vandewalle), Fariat, Everaerts, Poukens, Pelgrims, Van Loock (91’ Puttevils). BILZEN-WALTWILDER: Dengis, Schoubs, Lacroix, Mayala, Swijngedou­w, Ubachs, Van Melick, Weerts, El Ghoulbzour­i, Godard (76’ Zejnilovic), Heleven. DOELPUNTEN: 36’ Boogaerts 1-0, 44’ Heleven 1-1, 70’ Boogaerts 2-1, 71’ Van Loock 3-1, 89’ Schoubs 3-2. STRAFSCHOP: 60’ Van Loock (gemist). GELE KAARTEN: Everaerts, Poukens, El Ghoulbzour­i, Swijngedou­w. SCHEIDSREC­HTER: Torbeyns. de overkant had Yildiz nog de 2-4 moeten scoren, maar Meynen kon zijn schot van de lijn keren.

Middenmoot

ESK-kapitein Bert Tuteleers zat na afloop met een wrang gevoel. “Op deze manier verliezen is altijd zuur, omdat wij onze voorsprong veel te snel en te gemakkelij­k weggaven”, vertelde hij. “We stonden telkens uit positie. Het was de eerste keer dat ik samenspeel­de met Meynen. Ik probeer achteraan wat bij te sturen, maar vorig jaar hadden we in elke linie een patron en die ontbreekt nu. Geef ons Teker van Termien en we krijgen een andere wedstrijd. We speelden wel een stuk beter dan vorige week en aan deze prestatie moeten we ons optrekken. Ik zie ons nog altijd in

HOUTVENNE - E. PELT 2-2

Pelt speelde op Houtvenne een behoorlijk­e partij. Van Asten bracht de thuisploeg op voorsprong, maar Schilderma­ns kopte op hoekschop nog voor rust de 1-1 binnen. Na de pauze zette Khani een strafschop om na handspel van een thuisspele­r. Met een afgeweken bal kon de thuisploeg echter langszij komen. In de slotfase trof Aerts nog de paal en werd Pelt een elfmeter onthouden. “Maar als wij onze kansen afwerken, hadden we niet moeten praten over die geweigerde strafschop”, aldus Pelt-coach Knapen. HOUTVENNE: Pauwels, Van Bauwel, Van Aerschot, Kocak, Van Braekel, Ven, Diaby (55' Vanbeginne), Van Asten, Vervoort, Wouters, Prud'homme (55' Put). PELT: Mertens, Khani (78' Doms), Van Hees, Aerts (90' El Mansouri), Deckers (89' Black), Verbiest, Schilderma­ns, Geijsels, Clerckx,Van Vlerken, Vandebriel. DOELPUNTEN: 18' Van Asten 1-0, 30' Schilderma­ns 1-1, 47' Khani (strafschop) 1-2, 63' Van Aerschot 2-2. GELE KAARTEN: Wouters, Van Aerschot, Schilderma­ns. SCHEIDSREC­HTER: Gonnissen. de middenmoot eindigen .” De ambitie van Termien ligt duidelijk hoger. “Het zag er even bedenkelij­k uit en nieuw puntenverl­ies konden we ons na vorige week niet veroorlove­n”, gaf Teker toe. “De doelpunten van ESK vielen een beetje uit de lucht, maar we konden gelukkig snel gelijk maken. Na rust gingen we op ons elan door en lieten we zien dat we de betere ploeg waren. Met een 7 op 9 zitten we goed.”

LEOPOLDSBU­RG: Ghijssens, Ickmans, Schouteden, Tuteleers, Meynen (82’ Geenen), Claes, Peetermans, Bosmans, Rosario (82’ Appeltans), Bilican, Mathei. TERMIEN: Bruno, Vanoppen, Kroonen, Voorn, Pulinx, Philipsen, Jeunen, Teker, Ulenaers (87’ Verheyen), De Ceulaer (89’ Piras), Yildiz (88’ Gijzen). DOELPUNTEN: 24 ‘Rosario 1-0, 31’ Bosmans 2-0, 37’ De Ceulaer 2-1, 39’ Yildiz 2-2, 65’ Ulenaers 2-3. GELE KAAARTEN: Meynen, Bilican. SCHEIDSREC­HTER: Van Dyck.

TOESCHOUWE­RS: 300. Helson heeft een verdiende zege geboekt op het veld van Bornem. Na de pauze bracht Vanvoorden zijn team vanop de stip op voorsprong, nadat Remans foutief werd afgestopt in de grote rechthoek. Bornem, dat nadien met z’n tienen verder moest, klom tien minuten voor tijd echter nog op gelijke hoogte via Verhoeven, die profiteerd­e van geharrewar voor doel na een hoekschop. Een puntendeli­ng leek in aantocht, tot Geerts met een knal in de kruising alsnog voor de drie punten zorgde.

BORNEM: Maes, Thelen, Quintelier, Lodders, Persoons, Hermans, Laurens (65’ Verhoeven), Mulume, Verheyden, Van Tongerloo. HELSON: Coenen, Prévot, Vanhees, Vanvoorden (75’ Kayademir), Vandecaute­r, Van Hoegee, Agten, Clabots, Remans (80 Van den Broeck, Riyani (55’ Geerts), Daniëls. DOELPUNTEN: 60’ Vanvoorden (strafschop) 0-1, 80’ Verhoeven 1-1, 88’ Geerts 1-2. GELE KAARTEN: Prévot, Vandecaute­r. RODE KAART: Quintelier 60’(2x geel). SCHEIDSREC­HTER: De Couvreur.

?? FOTO DICK DEMEY ?? Teker in duel met Bosmans.
FOTO DICK DEMEY Teker in duel met Bosmans.