Het Belang van Limburg

Godsheide boekt derde overwinnin­g op rij

- Fabian VANGEEL

Godsheide (3C) kroonde zich gisteren verdiend tot winnaar in de Hasseltse derby tegen HO Heide: 3-2. De paarse garde van trainer Philippe Neel pakt zo negen op negen en prijkt samen met Nieuwerker­ken aan de leiding.

De eerste kans van de partij was meteen raak: Ruben Droogmans knalde de 1-0 overhoeks binnen. HO Heide knokte terug en vanop de stip bracht Tekin de bordjes weer in evenwicht. De wedstrijd ging goed op en neer, al waren de beste kansen nog voor de thuisploeg. Zo trof Mievis de paal en moest Cams ingrijpen op een poging van Claes.

Vlak na de rust was het wel raak: opnieuw Droogmans tikte de 2-1 binnen. Godsheide bleef baas en toen Mievis sneller op de bal was dan doelman Cams werd het 3-1. Hierna verwaterde de match snel. De late 3-2 van Tekin was het enige wapenfeit van de bezoekers. HO Heide-trainer Johan Vannitsen legde zich neer bij de nederlaag: “In de eerste helft vond ik ons de betere ploeg, maar na de rust zijn we vergeten te voetballen. Dat is uiteraard de verdienste van Godsheide, dat verdiend won.” Ruben Droogmans van Godsheide was met twee goals de man bij de thuisploeg. Zijn naam werd dan ook luidkeels gezongen in de kleedkamer. “Zoals je kan horen zit de sfeer wel goed bij ons”, lachte Droogmans. “Dat is normaal na die negen op negen.’

GODSHEIDE: Princen, Swinnen, Claes (84' Wijnen), Verdingh, Mievis (72' Briers), Adriaens, Menten, Vanheusden, Vanesch, Venken, Droogmans (81' Delmarche).

HO HEIDE: Cams, Z. Creemers, Verstraete­n (78' Vermeulen), Menten (74' Dahou), Paulussen, Thoelen, Depaifve, Tekin, Daminet, Hören (66' Cuppens), Hadouchi. DOELPUNTEN: 10' Droogmans 1-0, 20' Tekin (pen) 1-1, 47' Droogmans 2-1, 66' Mievis 3-1, 90' Tekin 3-2. STRAFSCHOP: 20' Tekin (omgezet).

GELE KAARTEN: Vanheusden, Depaifve, Tekin, Cuppens. SCHEIDSREC­HTER: Goossens. TOESCHOUWE­RS: 90. (fava)

?? FOTO SVEN DILLEN ?? Vreugde bij Godsheide, verdriet bij HO Heide.
FOTO SVEN DILLEN Vreugde bij Godsheide, verdriet bij HO Heide.