Het Belang van Limburg

Jarige Buntinx scoort

- Bart SCHIJNS

RC Peer (2A) is van de nul verlost na een 0-4-zege tegen Lindelhoev­en. Toch zullen de bezoekende supporters hopen dat ook het voetbal van de degradant de komende weken zal beteren. Lindelhoev­en bleef opnieuw met lege handen achter. Met opnieuw een rode kaart, opnieuw een owngoal en zestien tegendoelp­unten in drie matchen lijkt het de kelk tot de bodem te moeten ledigen.

Toch was de eerste kans voor de thuisploeg. Vaesen zette zich door op rechts, maar diens voorzet kon door Goutsmet noch door Meeus in een doelpunt omgezet worden. RC Peer probeerde eerder georganise­erd te voetballen. De bal in eigen rangen houden en op het juiste moment voor diepgang kiezen. Lukte dat niet, dan werd er vanuit de tweede lijn op doel getrapt. Zo viel ook de 0-1. Cedric Buntinx nota bene op zijn verjaardag - zag zijn schot via de paal en de rug van doelman Huysmans tegen de netten belanden. Lindelhoev­en kreeg daarna zijn tweede en laatste kans van de match. Opdebeek was echter bij de pinken op de deviatie van Goutsmet.

Na de rust kwam Pillitteri de met blaren geplaagde Buntinx vervangen en deze kleine dribbelaar besliste de partij definitief. Na een ingestudee­rde vrije trap schoot hij de bal na voorzet van Gielen binnen. De 0-3 van Coenen, de rode kaart van Koen Maes en de owngoal van Andries Maes zijn enkel goed voor de statistiek­en. “Dit is een klotestart van het seizoen”, kloeg Lindelhoev­en-doelman Lowiek Huysmans. “Zestien doelpunten in drie matchen. Dat zegt genoeg.” “Bovendien laten we na een tegengoal te snel het kopje hangen”, voegde Mathias Vaesen daar aan toe. “En met slechts twee kansen creëren we zelf ook te weinig. Blijven werken is de boodschap.” Bij RC Peer was men natuurlijk aan het feest. “Alweer gescoord op mijn verjaardag”, glunderde Cedric Buntinx. “Vorig seizoen zelfs driemaal. Maar de punten zijn vandaag belangrijk­er.” “Ik ben blij met het vertrouwen en de speelminut­en die ik krijg. We zijn vertrokken”, reageerde Allessandr­o Pillitteri.

Trainer Dieter Swennen glimlachte: “Paniek was er nog niet, maar we hebben vandaag wel gekozen voor georganise­erd voetbal. De nul is eindelijk weg.” LINDELHOEV­EN: Huysmans, Claes (42' Van Erkel), Koen Maes, Andries Maes, Danisik, Geunens, Mues (46' Deferm), Habets, Vaesen (77' Jansen), Goutsmet, Meeus.

RC PEER: Opdebeek, Mennes (78' Swerts), Vaes, Brebels, Bleyen (74' De Poorter), Gijbels, Buntinx (48' Pillitteri), Corthouts, Daniels, Gielen, Coenen.

DOELPUNTEN: 12' Buntinx 0-1, 57' Pillitteri 0-2, 77' Coenen 0-3, 84' Andries Maes (owngoal) 0-4. GELE KAART: Bleyen. RODE KAART: 61' Koen Maes. SCHEIDSREC­HTER: Van Acker. TOESCHOUWE­RS: 120. (bs)

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Maes probeert bezoeker Gijbels af te stoppen.
Foto RAYMOND LEMMENS Maes probeert bezoeker Gijbels af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium