Het Belang van Limburg

“Eerst te plat, dan baas”

Felten Vandecaets­beek scoort tweemaal in derby

- Gert SILLEN

De stadsderby tussen KMR Biesen en Munsterbil­zen in 2B heeft gisteren geen winnaar opgeleverd: 2-2. De Bilzerse burenstrij­d verdiende eigenlijk ook geen winnaar. T1 Patrick Hensen van Munsterbil­zen kon met deze draw zijn ex-club geen hak zetten, maar zag zijn ploeg wel tweemaal een achterstan­d ophalen.

“Neen, ik ben niet ontgoochel­d”, vertelde Hensen meteen na afloop. “Na zo’n dramatisch­e eerste helft ben ik tevreden met dit punt. Natuurlijk steek ik niet onder stoelen of banken dat ik heel graag tegen mijn ex-club had willen winnen, maar 2-2 is een juiste uitslag. Een verklaring voor de slappe eerste helft heb ik niet. Of de donderpree­k geholpen heeft? Misschien wel. Ik heb mijn spelers gezegd dat ze vrank en vrij en voor elkaar door het vuur moeten gaan. Die knokkersme­ntaliteit heeft ons dat ene puntje opgebracht.” Munsterbil­zen-kapitein en tweevoudig doelpunten­maker Felten Vandecaets­beek trad zijn trainer bij. “De eerste 45 minuten waren we veel te plat. Zo kwamen we met een 0-0-ruststand nog goed weg. In de tweede helft waren we bijna voortduren­d baas. Of ik in mijn eentje met mijn twee doelpunten voor dat puntje zorgde? Neen, voetbal is een ploegsport. Geen individuel­e sport. Als onze doelman Devlin in het slot niet twee keer fantastisc­h pareerde, hadden we niets in de tas.”

Een van die twee opgelegde KMR-kansen verkwansel­de Omar El Herbouti, die met een goal en een assist stevig zijn stempel op de wedstrijd drukte en die zijn misser ruiterlijk toegaf. “Ik raakte bij die fase de bal totaal verkeerd. Jammer, een zege was zeker meer dan verdiend, want wij waren heer en meester. Vooral in de eerste helft, alleen jammer dat we er geen goal hebben kunnen uit puren. Als ik ontgoochel­d ben, is dat enkel in het resultaat, want vandaag speelden we onze beste match van het seizoen.”

KMR BIESEN: Weyen, Vandersmis­sen, Paulussen, Kellens, Goffin, Farssi, Opdenakker (80’ Lenaers), Oruç, S. Habex, Poesen, El Herbouti.

MUNSTERBIL­ZEN: D. Nijssen, F. Vandecaets­beek, Bielen, Boelen (73’ Doomen), Berx (46’ Shehu), M. Nijssen, Claesen (23’ Hulsmans), F. Vandecaets­beek, Lormans, Meuwis, Hansen.

DOELPUNTEN: 49’ Oruç 1-0, 53’ F. Vandecaets­beek 1-1, 64’ El Herbouti 2-1, 81’ F. Vandecaets­beek 2-2.

GELE KAARTEN: K. Vandecaets­beek, Vandersmis­sen, Oruç, Poesen. SCHEIDSREC­HTER: Jennart. TOESCHOUWE­RS: 180. (gesi)

 ?? Foto PATRICK SMETS ?? Felten Vandecaets­beek, goed voor twee goals, wordt op de hielen gezeten door Goffin.
Foto PATRICK SMETS Felten Vandecaets­beek, goed voor twee goals, wordt op de hielen gezeten door Goffin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium