Het Belang van Limburg

Net niet voor Elias Vanheel

-

De op twee na laatste junioreswe­dstrijd in onze provincie werd gewonnen door Stef Scharre. Hij maakte deel uit van een kopgroep van vier, met ondermeer de Limbugers Schurgers en Vanheel.

Tussen de 66 deelnemers stond ook Milan Paulus, als reserve geselectee­rd voor het juniores WK, die na een stage in de Vogezen zijn benen nog eens wilde testen in het vooruitzic­ht van de bekerwedst­rijd volgend weekend in Jemeppe. Die wedstrijd moet het klimmertje uit Sint-Truiden trouwens een pak beter liggen dan de wedstrijd in Hoeselt. Nochtans kruipt ook die omloop in de benen. Paulus ging al vroeg aan de haal en hield het vooraan zo’n dertig kilometer vol. Maar toen daarna vier renners aan de haal gingen, wachtte hij even af en moest vaststelle­n dat de vogels waren gaan vliegen. Nochtans moest het kwartet, bestaande uit Scharre, Van Gestel en de Limburgers Schurgers en Vanheel alles geven om vooruit te kunnen blijven. Veel meer dan 30 seconden kregen ze nooit. Bij de achtervolg­ers probeerde provinciaa­l kampioen Bram Wauters een paar keer wat op gang te brengen om met een klein groepje het gat te dichten. Tevergeefs echter. Al kregen de vier vluchters het in de slotronde nog erg warm toen een groepje van zes toch wel heel dicht kwam.

Stef Scharre

Met de aankomst in zicht, wist Stef Scharre zich nog los te werken om solo zijn tweede seizoensze­ge te behalen. Enkele tellen later legde Elias Vanheel beslag op de tweede plaats. Voor de knaap uit Beringen zijn beste resultaat van het seizoen,nadat hij een week geleden in Neerwinden met zijn derde plaats ook al op het podium mocht. Zijn toekomstig­e ploegleide­r Johan Remels van het United team, was in Hoeselt een aandachtig toeschouwe­r en zag dat het goed was.

 ?? FOTO FV ?? Stef Scharre wint solo.
FOTO FV Stef Scharre wint solo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium