Het Belang van Limburg

Bestuurder mist bocht en richt grote materiële ravage aan

-

Op de Rullecoven­straat in Borgloon zijn zaterdagna­cht om 0.45 uur twee families brutaal uit hun slaap gewekt nadat de bestuurder van een BMW met zijn wagen uit de bocht vloog, een huisgevel ramde, een geparkeerd voertuig raakte en eindigde in de vangrails.

J.B. (40) uit Maasmechel­en reed met zijn BMW richting Kortessem. In de bocht stak hij een Ford, maar uit de andere richting kwam net een blauwe bestelwage­n. J.B. moest uitwijken en verloor de controle over zijn stuur, waardoor hij in volle snelheid uit de bocht vloog. Daarna ramde hij de huisgevel van Francine Stulens. Vervolgens raakte hij ook enkele verkeersbo­rden en een geparkeerd voertuig om uiteindeli­jk aan de overkant van de weg in de vangrails te crashen. “De materiële schade aan de woning van mevrouw Stulens is groot. Heel de gevelbekle­ding uit blauwe steen is gesloopt. De bestuurder en zijn passagier, B.B. (24) uit Hoeselt, werden gewond naar het ziekenhuis in Tongeren afgevoerd”, stelt korpschef Rohnny Maes.

Zoveelste ongeval

Francine Stulens werd in haar slaap opgeschrik­t door een doffe slag. “Ik wist niet wat er gebeurd was, maar de situatie werd snel duidelijk toen ik op straat kwam. De volledige bezetting van blauwe steen op mijn voorgevel was gestript. De brokstukke­n lagen meters ver over de volledige breedte van de weg. Ook mijn voordeur en poort deelden in de klappen en dertig meter verderop stond een rode wagen tegen de vangrails.”

“Dit is al het zoveelste ongeval hier in de bocht. Tot nu toe ving mijn buurman steeds de klappen op, maar deze keer is het bij ons”, zegt Francine. Buurman Johny Konings zucht diep en is blij dat zijn huis deze keer gespaard bleef. “Wij waren al vaker het slachtoffe­r van bestuurder­s die hier de bocht missen. Deze keer bleef de schade beperkt tot mijn bestelwage­n die beschadigd werd door wegvliegen­de brokstukke­n”, besluit Johny.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium