Het Belang van Limburg

Werken in de file naar Antwerpen of Brussel

Koffie en wifi op de “kantoorbus” vanuit Hasselt

- Koen SNOEKX

HASSELT - Wie dagelijks vanuit Limburg naar Antwerpen of Brussel pendelt en het beu is om zijn tijd te verdoen in de file, kan nu met een kantoorbus naar het werk. “Onze bussen zijn rijdende kantoren met wifi en koffie”, zegt Kaat Debaveye van Office on Wheels. Vanuit Hasselt vertrekken elke ochtend twee kantoorbus­sen richting Antwerpen en Brussel. En ’s avonds natuurlijk weer terug.

Een Belgische werknemer pendelt gemiddeld 67 minuten per dag. Voor wie die verplaatsi­ng met de wagen maakt, is dat meestal verloren tijd. Daar wil Office on Wheels veranderin­g in brengen. Sinds gisteren rijden er in Vlaanderen negen kantoorbus­sen, vooral richting Brussel en Antwerpen. Daarin kunnen pendelaars werken terwijl ze onderweg zijn of in de file staan. “Onze bussen zijn rijdende kantoren die uitgerust zijn met ruime tafels, draadloos internet en een stopcontac­t voor je laptop”, zegt Kaat Debaveye van het organisere­nde bedrijf Office on Wheels. “Ook is er koffie of thee voorzien, en een toilet. In plaats van te stressen in de file, kan je in onze bussen dus in alle rust werken.”

Minder CO2-uitstoot

Vanuit Limburg vertrekken er elke dag twee kantoorbus­sen. Eén bus rijdt ’s morgens om 6.30 uur vanuit Hasselt (carpoolpar­king Hasselt-Zuid), via Lummen (carpoolpar­king) naar Antwerpen. De andere bus rijdt om 6.30 uur van Hasselt via Lummen naar Brussel. Om 16.15 uur rijden de bussen terug naar Limburg. Op elke bus is er plaats voor dertig mensen. Eén van de pendelaars die gisterenmo­rgen in Hasselt op de bus richting Antwerpen stapte, is Anneleen Pirard. “Normaal rijd ik elke dag anderhalf tot twee uur met de wagen naar de hoofdzetel van Aquafin in Aartselaar, maar nu heb ik die verloren tijd nuttig kunnen besteden. Op deze bus is alle comfort aanwezig om aangenaam te kunnen werken. Ook rijden er hierdoor minder auto’s in het verkeer en zo vermindere­n we de CO2-uitstoot.”

Busstroken

“Wie interesse heeft om met onze kantoorbus­sen mee te rijden, moet dit melden aan zijn werkgever die zich bij ons kan registrere­n”, zegt Kaat Debaveye. “Het is dan aan de werkgever om te beslissen in welke mate de tijd op de bus als werktijd geldt.”

Een rit heen en terug van Hasselt naar Antwerpen of Brussel kost tot eind december 19,90 euro (excl. btw). Vanaf volgend jaar is dat 29,90 euro (excl. btw), net iets minder dan een ticket eerste klasse op de trein. “Als we zien dat er heel veel interesse is voor bepaalde lijnen, dan kunnen er op termijn extra kantoorbus­sen ingezet worden”, zegt Debaveye.

Op het traject Hasselt-Antwerpen mogen de kantoorbus­sen ook de busstrook op de E313 gebruiken. “Op die manier kan ook de file nog eens omzeild worden.”

 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL
 ?? FOTO HBVL ?? “In plaats van te stressen in de file, kan je in onze bussen rustig werken”, klinkt het bij Office on Wheels.
FOTO HBVL “In plaats van te stressen in de file, kan je in onze bussen rustig werken”, klinkt het bij Office on Wheels.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium