Het Belang van Limburg

Drietal uit Beringen krijgt 13 en 14 jaar voor 17 jaar oude moord op Nederlande­r

-

BERINGEN - Drie mannen uit Beringen zijn gisteren in Nederland veroordeel­d tot celstraffe­n van 13 en 14 jaar voor de moord op Jan van Mosselveld (41) uit Bladel (in het Nederlands­e NoordBraba­nt) in 2001. Tegen de drie was 16 jaar geëist.

De drie hadden volgens het openbaar ministerie op woensdag 22 augustus 2001 een afspraak met de Bladelse softdrugsd­ealer, en hadden het plan opgevat om hem te beroven. In het appartemen­t van de Nederlande­r ontstond een worsteling waarbij Van Mosselveld met drie schoten om het leven werd gebracht. De Nederlands­e politie kwam de drie Beringse verdachten in 2015 op het spoor door een match in de Belgische DNA-databank. Het bloed van verdachte Avni K. werd na de schietpart­ij in het Bladelse appartemen­t gevonden. Toch duurde het ondanks dit DNA-bewijs nog een jaar voordat Avni K. gearrestee­rd werd. Dat gebeurde in de gevangenis.

De twee medeverdac­hten Serkan K. en Kemal K. meldden zich kort daarna bij de Nederlands­e politie. In afwachting van hun proces, waren ze op vrije voeten. “Mijn cliënt gaat zich meteen melden bij de Nederlands­e politie en hoger beroep aantekenen tegen het vonnis”, aldus Jan Keulen, de advocaat van Serkan K. die tot 14 jaar werd veroordeel­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium