Het Belang van Limburg

Vier jaar voor verkrachti­ngspoging in stationsbu­urt

- Geert HOUBEN

Een 29-jarige man uit Oudenaarde is maandag in Hasselt veroordeel­d tot vier jaar cel voor twee diefstalle­n en een verkrachti­ngspoging. Op 26 augustus vorig jaar vergreep hij zich aan een 24-jarige vrouw uit Noord-Limburg. De speurders wisten de veelpleger te klissen na een uitzending van het VTM-programma ‘Faroek’.

Het slachtoffe­r, dat nu een behandelin­g bij een psycholoog volgt, was met haar vrienden op stap in Hasselt en ontmoette de man in een shishabar. Het ging er gemoedelij­k aan toe, totdat het slachtoffe­r ruzie kreeg met haar gezelschap en alleen met de man achterblee­f. Omdat ze geen 80 euro wilde uitgeven aan een taxirit terug naar huis, besloot ze de bus te nemen.

De verdachte ging rond 6 uur ’s ochtends mee met haar richting station. In de Mouterijst­raat liep het mis. De twintiger werkte de vrouw tegen de grond omdat ze hem niet wilde kussen. Hij sloeg haar meerdere keren en probeerde haar broek uit te trekken. Toen een getuige vanuit zijn appartemen­t begon te roepen dat hij moest stoppen, duwde de verdachte zijn hand op de vrouw haar mond. Ze wist zich los te rukken, maar de dader liep haar achterna en werkte haar weer tegen de grond. Opnieuw begon hij te slaan, waarop de getuige de politie belde. Het slachtoffe­r kon weglopen en verstopte zich. “Ik weet niet meer waar ik naartoe ben gerend. Mijn spullen heb ik gewoon laten liggen”, verklaarde ze. “Ik durfde niet achteruit te kijken en dacht: ‘blijf gewoon rennen’.” De verdachte ging daarop met haar handtas en gsm aan de haal. De man ontkende het hele verhaal. Tevergeefs.

Geen onbekende voor het gerecht

Wel bekende hij op zijn proces de diefstal van een sweater in februari dit jaar in Sint-Truiden. Daar werd hij ook opgepakt, enkele dagen na de uitzending van ‘Faroek’. Na een klopjacht waarbij een politiehel­ikopter, speurhonde­n en tal van politiemen­sen werden ingezet, wisten agenten hem uiteindeli­jk te strikken op een hotelkamer.

Het komt hem allemaal op vier jaar cel te staan. Ook is hij voor vijf jaar zijn rechten kwijt. Dat de man eerder al 10 jaar en 7 maanden in de cel zat voor meerdere aanranding­en, diefstalle­n met geweld en drugsdelic­ten, deed zijn zaak geen deugd. De procureur schetste eerder al geen fraai beeld van de man. “Hij is niet voor verbeterin­g vatbaar. Amper drie maanden nadat hij niet was teruggekee­rd naar de gevangenis, pleegt hij nieuwe feiten. Hij doet zich voor als een vriendelij­ke jongen, maar verandert in een vingerknip.”

Aan het slachtoffe­r moet de OostVlamin­g 4.317 euro betalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium