Het Belang van Limburg

Véronique De Kock vraagt 17.000 euro voor in Hasselt verdwenen handtassen

Uitbaters Vintage Store lichtten ruim twintig slachtoffe­rs op

-

Voormalig Miss België Véronique De Kock heeft zich maandag via haar advocaat burgerlijk­e partij gesteld in de Hasseltse rechtbank tegen een Italiaans koppel. De BV eist 17.000 euro van het duo, nadat die voor dat bedrag aan handtassen van haar verduister­den via hun Hasseltse winkel Vintage Store. De Kock (foto) vraagt ook 1.500 euro morele schadeverg­oeding. De daders namen ondertusse­n al lang de benen.

De feiten dateren van eind 2014. In hun winkel in de Hasseltse Dokter Willemstra­at verkochten de twee onder meer tweedehand­sspullen. Ze maakten ruim twintig slachtoffe­rs, die ze voor tienduizen­den euro’s wisten op te lichten. De verdachten hadden het vooral gemunt op exclusieve merkkledij en -handtassen van vermaarde labels als Chanel of Gucci.

Hun modus operandi was altijd hetzelfde: telkenmale spraken ze een bedrag met de eigenaar af dat hij of zij zou krijgen op het moment dat de spullen verkocht waren. De goederen verdwenen telkens, maar tot een uitbetalin­g kwam het nooit.

Een van hun klanten was voormalig topmodel Véronique De Kock, die via haar webshop ook spullen aan de man bracht. Gedurende een halfjaar deed ze ‘zaken’ met het Italiaanse koppel. De BV is zo in totaal voor 17.000 euro aan handtassen kwijtgeraa­kt. Ze vraagt dat bedrag terug, en ook nog eens een morele schadeverg­oeding van 1.500 euro. In tegenstell­ing tot De Kock was een Hasseltse gedupeerde wel in de rechtbank aanwezig. Zij stelde zich burgerlijk­e partij voor 950 euro. “Ik had een handtas van Chanel en wou ervan af. Ik ben die in de winkel gaan binnenbren­gen en kreeg er een voorschot van 200 euro voor. Het zag er een fatsoenlij­k zaakje uit. We spraken af dat ik na verkoop nog eens 950 euro zou krijgen, maar dat geld heb ik nooit gezien. De uitbaatste­r bleef me maar aan het lijntje houden. Telkens had de uitbaatste­r wel een uitleg klaar, en plots was de winkel dicht. Niet veel later zag ik het verhaal van Véronique De Kock in de boekskes staan en toen ben ik naar de politie gestapt.”

De verdachten daagden niet op in de rechtbank, en lieten zich evenmin vertegenwo­ordigen door een advocaat. Het parket vermoedt dat ze met heel hun hebben en houden naar Italië zijn vertrokken. Hun Facebookpr­ofiel werd verwijderd en de winkel lieten ze nagenoeg leeg achter, zogenaamd omdat er werken gepland zijn. De gsm-nummers, achtergela­ten op een briefje in de etalage, leverden geen connectie op. De procureur vroeg om een straf van 37 maanden voor elk en 3.000 euro boete. Vonnis op 15 oktober.

Toen ik het verhaal van Véronique De Kock in de boekskes zag staan, ben ik naar de politie gestapt Hasselts slachtoffe­r

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium