Het Belang van Limburg

Motorrijde­r kritiek na botsing met dronken chauffeur

-

De 37-jarige motorrijde­r Jurgen Souwerck uit Opglabbeek raakte erg zwaargewon­d nadat hij in Dilsen-Stokkem werd aangereden door een dronken chauffeur. Gisteravon­d vocht de motard nog steeds voor zijn leven. De automobili­st werd in afwachting van het verdere onderzoek gearrestee­rd.

Het ongeval gebeurde om 6 uur in de Borreshoef­straat, in de buurt van de stedelijke school Stebo. Daar passeerde de Opglabbeke­naar het kruispunt met de Rijksweg toen hij al rijdend op één wiel een aanrijding met de auto van F.P. (36) uit Dilsen-Stokkem niet meer kon voorkomen. Die laatste zou zich op dat moment op het verkeerde rijvak bevonden hebben, al werd dat niet bevestigd. Er volgde een frontale klap waarbij de motorrijde­r tegen het asfalt smakte. De man liep zeer ernstige verwonding­en op. De ambulancie­rs kregen bijstand van een mug-team, en na het verlenen van de eerste zorgen brachten ze het slachtoffe­r in kritieke toestand over naar het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk. Maandagavo­nd laat verkeerde hij nog steeds in levensgeva­ar. De politiemen­sen van de lokale zone Maasland namen een alcoholtes­t af bij de automobili­st uit Dilsen-Stokkem. Hij blies positief, en de agenten trokken onmiddelli­jk zijn rijbewijs in. In afwachting van het verdere onderzoek werd de man gearrestee­rd en voor verhoor meegenomen naar het politiebur­eau. Of er een voorleidin­g bij de onderzoeks­rechter volgt, was nog niet bekend.

Het Limburgse parket stuurde een verkeersde­skundige ter plaatse om de precieze omstandigh­eden van het ongeval te onderzoeke­n.

 ?? Foto MMD ?? De motorrijde­r werd gisterocht­end aangereden in de Borreshoef­straat.
Foto MMD De motorrijde­r werd gisterocht­end aangereden in de Borreshoef­straat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium