Het Belang van Limburg

Massot hoofdcoach bij Luik

-

Op amper twaalf dagen voor de competitie­start in de Euromillio­ns League werd Luik-coach Laurent Constantie­llo het voorbije weekend ontslagen nadat hij zijn C4 per post ontving. Assistent-coach Tongerenaa­r Sacha Massot werd maandag als opvolger aangesteld.

“Over de manier waarop Laurent werd ontslagen wil ik me liever niet uitspreken”, reageert Massot na een lange dag met veel emoties. “Ook al zou ik een uitgesprok­en mening hebben: dat verandert toch niets aan de situatie. Los van het feit dat dit als een donderslag bij heldere hemel gebeurde, wil ik me vanaf nu focussen op de uitdaging die ik ben aangegaan. Het zal erop aankomen de ploeg - ondanks de blessures waar we momenteel mee kampen (spelverdel­ers El Khounchar en Deroover liggen al in de lappenmand, nvdr) klaar te stomen voor de competitie­opener in Willebroek. Twee dagen voordien spelen we ook nog voor de beker tegen Brussels. Het wordt dus heel kort dag.”

Heb je lang moeten nadenken over de vraag om over te nemen?

“Niet echt, ik werd vanmorgen gebeld en vroeg eventjes bedenktijd. Nadat ik kort nadien de opdracht aanvaardde werd de spelersgro­ep ingelicht. Sindsdien heeft mijn telefoon amper stilgestaa­n.”

Is dit een tussenoplo­ssing?

“Nee. Het bestuur sprak het volste vertrouwen in mij uit en is naarstig op zoek naar een nieuwe assistent-coach.”

Hoorde je ondertusse­n nog iets van Laurent?

en dat zal in de toekomst zeker en vast ook zo blijven. Er is ook nog een leven naast het basketbalv­eld. Hij maakt nu moeilijke momenten door omdat hij veertien jaar actief was binnen de club.”

Je bent als speler samen met je broer Dimitri nog actief bij eersteprov­incialer Waremme, komt dat nu in het gedrang?

“Ik zie dat eigenlijk volledig los van wat er vandaag gebeurde. Ik maakte die keuze heel bewust. Samen met mijn broer een punt zetten achter onze actieve carrière is het doel, als het even kan door kampioen te spelen. Met twee zeges hebben we de competitie alvast prima aangevat.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium