Het Belang van Limburg

Twee clubs scoorden dit seizoen nog niet

Jordy Vandenberk scoort drie matchen op rij na een jaar blessurele­ed

- Pieter VANLOMMEL/Kris THEEUWEN

Een neus voor goals, je hebt het of je hebt het niet. En zij die gezegend zijn met die gave zullen die ook niet gauw verliezen. Vraag maar aan Jordy Vandenberk. De 29-jarige aanvaller van Wijchmaal (3A) scoorde zondag op het veld van Linkhout (1-1) al voor de derde wedstrijd op rij, en dat nadat hij maar liefst een jaar lang in de lappenmand lag. “Nog zo´n blessure en ik hang mijn schoenen aan de haak”, zucht hij.

Ik had liever wat minder gescoord maar meer punten gepakt

Jordy VANDENBERK

Jordy Vandenberk is dus helemaal terug van weggeweest. Een volledig seizoen was hij van het toneel verdwenen door een stressfrac­tuur op de plaats waar het schaambeen op het bekken staat. “Ik liep die blessure op in de eindrondem­atch tegen Gravelo. Daarna deed ik niets meer, ervan uitgaande dat de blessure wel vanzelf zou helen. Maar toen de trainingen opnieuw begonnen, was de pijn plots weer daar. Ik had dus al twee maanden verloren in mijn revalidati­e.”

Het verdict na een doktersbez­oek was zwaar: acht maanden buiten strijd.

“In de eerste drie maanden mocht ik helemaal niets doen. Daarna ben ik rustig begonnen met lopen en fietsen om zo op te bouwen richting dit seizoen. Mentaal was het niet gemakkelij­k om zo lang aan de zijlijn te staan. Mocht ik nu hetzelfde aan de hand krijgen, dan hoeft het niet meer voor mij. Dan hang ik mijn schoenen aan de haak.”

Zelf omschrijft Vandenberk zich liever niet als een goaltjesdi­ef. Dat hij nu al drie wedstrijde­n op rij de weg naar doel vindt, is te danken aan het feit dat speler-trainer Jelle Akkermans hem recent omschoolde van centrale middenveld­er naar diepe spits.

“Ik speelde in de voorbije zes seizoenen altijd op het middenveld en scoorde nooit meer dan tien keer per seizoen”, vertelt de schrijnwer­ker. “Maar de trainer vond dat ik de capaciteit­en heb om in de aanval te spelen. Zelf voel ik me ook goed bij die nieuwe positie.”

Nu zit hij dus al aan drie doelpunten na drie speeldagen. Als hij zo verder gaat, geraakt hij makkelijk aan dertig goals.

“Dat is geen doel op zich, want dan zou ik mezelf alleen maar druk opleggen”, schudt Vandenberk het hoofd. “Ik bekijk het liever van week tot week. En daarbij: ik had liever wat minder gescoord maar wel wat meer punten gepakt dan die vier op negen. Twee keer gaven we het in de laatste minuut nog uit handen. Dat zou niet mogen gebeuren.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ??
FOTO DICK DEMEY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium