Het Belang van Limburg

“Eerder ook tenniskamp­ioen”

Patrick Vandeput en Helmi van Asseldonk Limburgse seniorenka­mpioenen

- Xavier CHAMPAGNE

Patrick Vandeput en Helmi van Asseldonk hebben zich op Golf Club Lanaken tot Limburgse seniorenka­mpioenen gekroond. Outsider Vandeput haalde het vóór Etienne Wils en Jo Douven, van Asseldonk maakte haar favorieten­rol waar met winst vóór Chantal Brouwir en Caroline Hansen. Het thuisspele­nde Lanaken won de clubwedstr­ijd.

Patrick Vandeput was de enige vertegenwo­ordiger van Flanders Nippon in het Limburgse seniorenka­mpioenscha­p, dat op een er perfect bijliggend­e Lanakense baan afgewerkt werd. “Ik start altijd en overal om te winnen of tenminste een goed resultaat neer te zetten”, stelt de Bilzenaar, die pas een vijftal jaar geleden het golfen oppikte. “Vroeger was eerst voetbal en dan vooral tennis mijn ding. Moet je weten dat ik ooit provinciaa­l kampioen tennis bij de junior-veteranen werd. Nu heb ik dus een tweede Limburgse titel binnen… in een andere sporttak.”

Vandeput, die een trainer A-diploma tennis op zak heeft, slaagde een paar jaar geleden eveneens als golfinitia­tor. Overweegt hij nu ook in de golfsport naar dat trainer B of zelfs A-diploma te reiken? “Dat spookt wel door mijn hoofd, maar dan moet ik mijn amateursta­tus opgeven. En dat ben ik nog niet van plan”, stelt de sales advisor bij VW-garage Smets.

“Ik wil me vooral amuseren”, pikt kampioene Helmi van Asseldonk daarop in. “Maar dan wel in een competitie­ve omgeving. Daarom verhuisde ik een paar jaar geleden van de Nederlands­e golfclub Wittem naar Royal Limburg om me met betere speelsters te kunnen meten”, stelt de Maastricht­se, die bij de enge Houthalens­e damestop hoort.

Luc Jansen

Luc Jansen toonde zich de beste in de categorie 2 en Golf Club Lanaken won het clubklasse­ment met het allerklein­ste verschil. Golfforum Lummen en Spiegelven maakten de top drie vol.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Patrick Vandeput en Helmi van Asseldonk glunderden op Golf Club Lanaken.
FOTO JEFFREY GAENS Patrick Vandeput en Helmi van Asseldonk glunderden op Golf Club Lanaken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium