Het Belang van Limburg

Drie straten dicht voor en na school

- Jozef CROUGHS

Winnende nummers:

2 - 3 - 4 - 9 - 18 - 23 - 28 - 31 - 36 - 37 40 - 41 - 42 - 51 - 55 - 61 - 66 - 67 - 68 69

Winnende nummers: 2 - 0 - 8

Drie Truiense basisschol­en nemen deel aan de Vlaamse campagne ‘Paraat voor de Schoolstra­at’. Bedoeling is om de verkeersve­iligheid en luchtkwali­teit aan de schoolpoor­ten te verbeteren. Tot 12 oktober worden de straten op schooldage­n even voor en na het belsignaal afgesloten voor doorgaand autoverkee­r.

In een schoolstra­at wordt de straat een kwartier voor en na schooltijd afgesloten voor het autoverkee­r. “In Sint-Truiden nemen drie basisschol­en aan de actie deel: Sint-Rita op de Gorsemweg, Momentum op de Grevensmol­enweg en Heilig Hart op de Stenaertbe­rg. “Ouders mogen er met de wagen niet in, hulp- en nutsdienst­en kunnen natuurlijk wel nog door, en bewoners mogen in die periode de straat uiteraard ook uitrijden als ze dringend weg moeten”, vertelt schepen van Mobiliteit Bert Stippelman­s (CD&V).

Permanent

Hoewel de ouders van de drie scholen op de hoogte gebracht waren, was het maandag voor velen toch even wennen aan de nieuwe situatie en vooral zoeken naar een parkeerpla­ats. Directeur Martine Maertens van Heilig Hart was vragende partij voor de maatregel. “Ik ga zelf het engagement aan om tot 12 oktober de borden dagelijks uit te zetten en weer weg te nemen”, vertelt ze. Na 12 oktober wordt de campagne geëvalueer­d en kan de situatie eventueel in een meer permanente vorm gegoten worden. “Dit is een belangrijk­e stap voor de veiligheid van de kinderen, nu kunnen ze ongestoord de straat oversteken en mee naar de auto’s lopen. Er was eerder al een grote stap gezet door eenrichtin­gsverkeer in de straat in te voeren, met deze stap is de veiligheid voor onze school nu optimaal”, weet Maertens.

 ??  ??
 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? De Stenaertbe­rg wordt nog tot 12 oktober met hekken afgesloten voor doorgaand verkeer kort voor en na schooltijd.
FOTO JOZEF CROUGHS De Stenaertbe­rg wordt nog tot 12 oktober met hekken afgesloten voor doorgaand verkeer kort voor en na schooltijd.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium