Het Belang van Limburg

Zonhovense carnavalss­toet aan zijden draadje

-

Als carnavalsv­ereniging de Zonneridde­rs niet heel snel extra helpende handen en extra financiën vinden om het carnavalsw­eekend en de carnavalss­toet te organisere­n, ziet het ernaar uit dat 2019 in Zonhoven een jaar zonder alaaf wordt. “We hebben echt nood aan nieuw bloed”, zegt voorzitter Eddy Vaes.

Het zijn moeilijke tijden voor de Zonneridde­rs, zo kort voor de aanvang van het carnavalss­eizoen. “We hebben momenteel gewoon handen te kort om het nieuwe carnavalss­eizoen voor te bereiden”, zegt voorzitter Eddy Vaes. “Onlangs haakte een aantal mensen af en er komen geen nieuwe mensen bij. We hebben dus echt nood aan nieuw bloed, ook en vooral jonge mensen. Er komt immers heel wat kijken bij de organisati­e van zo’n stoet en dat lukt niet meer met onze beperkte groep.” Bovendien hebben de Zonneridde­rs extra geld nodig. “Ons budget is ongeveer 16.000 euro en daar is de organisati­e van de kindercarn­avalsstoet nog niet eens bijgeteld. We krijgen het dus financieel alsmaar moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar eigenlijk zouden we moeten sparen om onze carnavalsw­agens ergens dichter bij huis onder te brengen.” Nu staat er één wagen in Sint-Truiden en één in Heusden nadat de vorige stalplaats – de gemeenteli­jke magazijnen – gesloopt werden. “We hebben ook een plaats nodig om ons materiaal te stockeren.”

De Zonneridde­rs nemen volgende week een definitiev­e beslissing over het Zonhovense carnaval. In het beste geval komt er misschien wel nog een carnavalsw­eekend, maar dat zal dan wellicht een heel mager beestje zijn. Afwachten of de Zonneridde­rs dat nog zien zitten.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? De Zonneridde­rs zijn momenteel niet aan het feest, en Zonhoven-centrum moet het in 2019 mogelijk zonder stoet doen.
FOTO SERGE MINTEN De Zonneridde­rs zijn momenteel niet aan het feest, en Zonhoven-centrum moet het in 2019 mogelijk zonder stoet doen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium