Het Belang van Limburg

Drie huisdieren blijven in brand in Grote-Spouwen

- Johnny GEURTS

In de Schoolstee­g in Grote-Spouwen is dinsdag rond 16 uur brand uitgebroke­n in een woonhuis. Wellicht lag een elektrisch­e storing in de keuken aan de basis van de brand. Brandweer Oost-Limburg kwam ter plaatse. “Er waren geen personen aanwezig. Drie huisdieren, een labrador en twee katten, zijn overleden door de hevige rookontwik­keling. We hebben de dieren nog beademd, maar alle hulp kwam te laat”, aldus brandweerk­apitein Frank Parthoens.

Het waren de buren van het woonblok in de Schoolstee­g die de brand opmerkten. “We hebben meteen alarm geslagen toen we rook zagen”, vertelt buurvrouw Simonne. Toen de brandweer arriveerde, sloeg de rook al door de ventilatie­stroken van de ramen. “De oorzaak is wellicht een elektrisch­e storing in de keuken. De keukenkast­en zijn gaan branden, wat meteen heeft gezorgd voor een enorme rookontwik­keling. Het hele huis heeft veel roetschade geleden”, stelt Parthoens. De bewoners, een jong gezin met een kindje, waren op het moment van de brand niet aanwezig. “We troffen in het huis een labrador hond en twee katten aan. De levenloze huisdieren hebben we in hun mand naar buiten gedragen. We hebben de beestjes nog trachten te beademen, maar helaas waren ze te lang aan de indringend­e rook blootgeste­ld. Alle hulp kwam voor hen te laat.”

De brandweer sleepte de smeulende keukenkast­en naar buiten en verluchtte vervolgens het hele huis met grote ventilator­en. Tijdens de bluswerken werd een gedeelte van de Schoolstee­g en de Sapstraat afgesloten voor het verkeer.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? De huisdieren werden nog naar buiten gedragen om hen te beademen, maar alle hulp kwam te laat.
FOTO TOM PALMAERS De huisdieren werden nog naar buiten gedragen om hen te beademen, maar alle hulp kwam te laat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium