Het Belang van Limburg

“Ik coachte twee clubs tegelijk”

Wie is Kevin Meijer (37), de nieuwe T1 van Beverlo?

- Jo TREKELS

Zonder passie en de initialen KM word je geen coach van United Beverlo. Na Kristof Meykens is nu Kevin Meijer de nieuwe T1 van de titelverde­diger in tweede klasse. Vandaag maakt de Nederlande­r zijn thuisdebuu­t tegen Heusden-Zolder. “Drie jaar lang coachte ik twee clubs tegelijk in nationale”, verklapt de 37-jarige bediende uit Oirsbeek.

“Ik had beslist dat ik Amicitia zou verlaten, toen Bart Schapmans me vroeg hoe ik tegenover een avontuur in België stond. Hij bracht me in contact met voorzitter Ronny Hermans van Beverlo. Ik wilde de uitdaging bij de kampioen van tweede nationale graag aangaan. Een geweldige kans! Natuurlijk wordt het niet simpel. Mijn voorganger leverde een unieke prestatie.”

Drie titels en vier bekers

“Ik heb zelf nooit op hoog niveau gespeeld, ik was niet veel ouder dan 20 toen ik jeugdtrain­er werd bij een clubje in mijn dorp. Amicitia heeft me dan de kans gegeven om hoofdtrain­er te worden in nationale. Ik was er zeven jaar aan de slag in twee periodes, gescheiden door twee jaar Arcan Maastricht. In mijn tweede periode bij Amicitia was ik drie jaar lang tegelijk ook nog trainer van Awt-Gelaen. De clubs hadden hierover een akkoord. Ik mocht als coach al drie kampioenst­itels en vier Bekers van Limburg vieren. Het mooiste was de promotie met Amicitia naar de hoogste klasse, waar we vorig seizoen een mooi debuutseiz­oen kenden.”

Tegenstand­ers

“Normaal ken ik de tegenstand tot in de puntjes. Dat is één van mijn sterke punten. Maar in België moet ik alles en iedereen nog leren kennen. Maar ik zie het positief in, ik heb een goeie T2 en een heel gediscipli­neerde groep. Dat is prettig.”

“De club heeft niet de ambitie om naar eerste nationale te gaan, maar ik heb die zelf wel. Ik wil graag net als in Nederland opklimmen. Maar ik voel me hier goed en zie me hier wel een tijdje werken. De club wil dit jaar graag bij de top drie spelen, maar mij zeggen de tweede en derde plek niet zoveel...”

Barcelona

“Zaalvoetba­l en voetbal zijn mijn passies. Deze week trok ik nog naar Barcelona-PSV. Ik heb geen tijd voor andere hobby’s. Ik werk 40 uur per week als coördinato­r bij een pensioenui­tvoerder en de overige tijd spendeer ik het liefst met mijn vriendin en dochtertje van vier.”

Vanavond 21.15 uur: U. Beverlo - LL SI Heusden-Zolder (tweede nationale)

 ?? Foto HBVL ?? Kevin Meijer ging naar Barcelona-PSV kijken.
Foto HBVL Kevin Meijer ging naar Barcelona-PSV kijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium