Het Belang van Limburg

“Transferso­m is geen last”

-

Buba Sanneh springt niet, hij zweeft. De manier waarop hij kopduels won tegen Renaud Emond was ongeloofli­jk. Al zeker toen hij in de laatste minuut de winnende treffer binnen buffelde. Emond liet Sanneh lopen en Luyindama kon niks meer inbrengen tegen de vliegende Anderlecht-verdediger “Timing is heel belangrijk”, zegt Sanneh. “Het maakt niet uit of je groot of klein bent. Kijk maar naar Sergio Ramos van Real Madrid, die ongeveer even groot is als ik (1,83 m, nvdr.). Als je timing goed zit, win je elk duel. Ook bij mijn doelpunt. Ik had enkel oog voor de bal en niet voor de spelers rond mij.” Het was welgekomen, die winnende treffer. Niet dat Sanneh voordien zo slecht was, maar toch: de meest simpele passes gingen verloren, vaak zelfs met gevaarlijk­e situaties tot gevolg.

“Het klopt dat er enkele gevaarlijk­e passes tussen zaten”, bleef Sanneh rustig. “Het was moeilijk om de vrije man te vinden, maar het had geen zin om een lange bal te trappen tegen die twee verdediger­s van Standard. Als onze passes goed zijn, zijn er meteen drie of vier spelers uitgeschak­eld. Het was zaak om mijn kopje niet te laten hangen, maar te blijven proberen. Na rust liep het beter.”

In fout bij tegengoal

Ook bij de tegengoal was het Sanneh die Djenepo liet lopen. “We verloren de tweede bal, terwijl ik al aan het opschuiven was. Met een goeie pass zat Djenepo in mijn rug en kon ik niets meer doen. Als ik een tackle had ingezet, bestond de kans dat ik rood pakte en daar had ik het team ook niet mee geholpen.”

Dat hij 8 miljoen kostte, speelt natuurlijk niet in zijn voordeel. Daardoor loopt hij meer in de kijker dan eender wie naast hem. Maar druk?

“Ik zie die transferso­m niet als een last. Integendee­l, dat ze zo veel voor mij betaalden, toont dat ze me echt wilden. Nu is het aan mij om me te bewijzen. Foutjes zullen er altijd zijn, want anders worden nooit tegendoelp­unten gescoord. Maar de coach verwacht dat ik altijd de voetballen­de oplossing zoek.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium