Het Belang van Limburg

GOED wil integratie afschaffen

- Zahra BOUFKER

Zondagmorg­en heeft GOED, de partij van burgemeest­er Mario Borremans, zijn verkiezing­sprogramma voorgestel­d in La Baracca. Mario Borremans verduideli­jkte de 10 stellingen waarrond het partijprog­ramma is opgebouwd.

Opmerkelij­k is dat de partij het woord ‘integratie’ wil afschaffen. “Wij vinden dat we niet meer moeten spreken over integratie maar over samenleven”, zegt Borremans. “Met integratie wijs je met de vinger naar een bepaalde doelgroep. Al decenniala­ng hebben we het over integratie. Dat hoeft niet meer. Bij mensen die hier geboren zijn, moeten we het niet hebben over integratie. Voor GOED is integratie met elkaar in dialoog gaan. Het is juist vanaf het moment dat we leren om met elkaar te leven dat we stappen kunnen zetten in de goede richting.”

Dierenwelz­ijn

Mario Borremans wil in de volgende legislatuu­r een aparte schepen voor dierenwelz­ijn in Heus- den-Zolder. “Niet alleen mensen, ook dieren hebben recht op een goed leven. Concreet denken we aan extra hondenweid­en in de gemeente maar ook aan een hondenzwem­vijver. We willen ook de problemati­ek van de wilde katten bekijken. Kortom, we willen de volgende legislatuu­r gaan voor een schepen die bevoegd wordt voor het dierenwelz­ijn in onze gemeente”, besluit Borremans. Tijdens de voorstelli­ng werd ook duidelijk dat de jongste kandidate in Heusden-Zolder bij de partij GOED te vinden is. Britt Custers is sinds augustus 18 jaar, ze zit in haar eerste jaar orthopedag­ogie aan de UCLL. “Ik wil de jeugd een stem geven. Dat gebeurt nu te weinig. De jeugd heeft vaak een duidelijke mening over bepaalde zaken”, aldus Britt. CD&VGroen heeft met Milan Tielens (18) een kandidaat die amper zes maanden ouder is dan Britt.

 ?? FOTO ZB ?? Mario Borremans (links) stelde gisteren trots Britt Custers (18) voor, de jongste kandidate in Heusden-Zolder.
FOTO ZB Mario Borremans (links) stelde gisteren trots Britt Custers (18) voor, de jongste kandidate in Heusden-Zolder.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium