Het Belang van Limburg

9 op 9 voor Kanaries

- Gunter SCHOOFS

felicitati­es kreeg hij na afloop. De tranen van geluk kwamen zelfs piepen toen de geblesseer­de Steven De Petter Casper De Norre een emotionele knuffel kwam geven in de catacomben. “Jij verdient dit zo hard, maatje”, klonk het welgemeend uit de mond van De Petter. En De Norre? Hij genoot. “Wat wil je, mijn eerste goal op het hoogste niveau”, zei hij met een diepe zucht. “Ik was er al een paar keer dichtbij, tegen Oostende lukte het net niet. Het is de bedoeling dat ik geregeld een doelpuntje meepik. Ik duik vaak onverwacht op, maar dat moet nog meer renderen.” Nochtans zorgde De Norre voor de 1-0, nadat hij enkele minuten eerder door Brys op de vingers getikt werd. De coach waarschuwd­e de linksback dat hij moest opletten met dat hoog oprukken. “Voor de pauze deed ik het misschien té vaak. Maar bij mijn goal zag ik dat Opare helemaal naar binnen kneep, waardoor er opnieuw een zee van ruimte lag. Ik moést wel doorgaan. Ceballos had dat in de mot en gaf de bal aan de perfecte snelheid mee. Ik wist dat ik meteen met rechts moest trappen om het meeste kans te maken op een goal. Man, ik was zo blij toen ik die bal tegen de netten zag vliegen.”

De Norre was tegen Oostende ook al erg sterk, maar vorige week in Gent moest hij plots afhaken door buikgriep. “En dus was ik in het begin van de week zelfs niet zeker van mijn stek. Pol Garcia had het immers uitstekend gedaan in de Ghelamco Arena. Maar al snel werd duidelijk dat we tegen Antwerp weer met een vijfMassa’s mansdefens­ie zouden spelen. Het liep prima naast Pol. Het is alsof hij al eeuwen in de ploeg staat.”

Zin in lang bekeravont­uur

Door de assist voor de beslissend­e 2-0 van Kamada in de slotminute­n werd De Norre helemaal de held van de avond. “Een jaar geleden was ik nog niemand. Nu leef ik soms precies in een sprookje”, lachte de Herkenaar. “We kunnen met een fantastisc­h gevoel naar Anderlecht toeleven. Waarom zouden we die stunt van een jaar geleden niet kunnen herhalen? Toen was ik ook van de partij in het Astridpark. Maar eerst willen we woensdag Duffel aan de kant zetten in de beker. Ik hoop echt dat de trainer de bekercampa­gne aanstipt. Mijn ploegmakke­rs en ik hebben allemaal zin in een lang bekeravont­uur. Eerst wil ik nog wat genieten van deze zege. Mijn pa traint de U15 van Herk, die morgen (zondagocht­end, nvdr.) match hebben in Jeuk. Ik ga hem assisteren. En genieten van de felicitati­es, zeker? (lacht) Zalig!”

Ik wist dat ik meteen met rechts moest trappen om het meeste kans te maken op een goal. Man, ik was zo blij toen ik die bal tegen de netten zag vliegen

Casper DE NORRE

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium