Het Belang van Limburg

Belgica-appel flirt op Tinder

- Hanne DE BELIE

SINT-TRUIDEN - “Ik heb veel zin om in je mond te verdwijnen.” “Als je me bij mijn steeltje pakt, zal het sap uit mij stromen.” De Belgica-appel is sinds twee weken actief op de datingapp Tinder, waar hij mannen en vrouwen verleidt met dubbelzinn­ige chatgespre­kken. Een promotieca­mpagne uit de koker van het Truiense communicat­iebureau IdeArte.

Maak de Belgica-appel hip. Zo luidde de opdracht die IdeArte kreeg van de Belgische Fruitveili­ng (BFV), de coöperatie van fruitteler­s. Dat doen ze onder meer via Tinder: de appel is sinds twee weken met een profiel actief op de datingapp. De mannelijke versie: Belgica, 30, landbouwin­genieur bij de fruitveili­ng, met daarbij een foto van een gespierd lichaam en een appel. Er is ook een vrouwelijk­e variant, met de foto van een knappe blondine die verleideli­jk met een appel poseert. Vrouwen of mannen die het profiel liken, kunnen een chatgespre­k beginnen.

Dubbelzinn­ig

“De appel gaat de mannen en vrouwen letterlijk verleiden”, vertelt online strateeg Aline Ghys van IdeArte, die de chatgespre­kken voert alsof ze een Belgica-appel is. “Zij denken dat ze een match met een echte man of vrouw hebben. We starten een gesprek, wat dubbelzinn­ig wordt. Erotisch eigenlijk: ‘Kleed me langzaam uit, pak me in je mond, bijt in mij en het sap stroomt uit mij.’ Of: ‘Als je mij eenmaal gehad hebt, wil je niets anders meer.’ De appel heeft al heel wat oneerbare voorstelle­n gekregen (lacht). Als we een gesprek beginnen, tast ik een beetje af. Zijn ze eerder preuts, dan hou ik het braaf. Dan heb ik het over mijn blozende wangetjes. Als ze vragen om af te spreken, stel ik een date in de supermarkt voor. Dan zeg ik dat ze me kunnen vinden tussen die zure groene en die rode die denkt dat ze iedereen kan krijgen. Ik voer zelf de meeste gesprekken, maar soms neemt een collega of mijn vriend het wel eens over, omdat ze het zo grappig vinden.”

Delen

Belgica heeft intussen al 230 matches op Tinder. “De appel is niet kieskeurig en liket iedereen. De vrouwelijk­e appel is wel populairde­r dan de mannelijke. Ofwel liken mannen gewoon meer. Wie een foto van een date met de Belgica-appel deelt met de hashtag #belgicalov­e, kan een etentje met een chefkok aan huis winnen. Verder loopt er een radiospot op Radio 2, met een liedje dat blijft hangen. Als je verliefd bent, denk je er de hele tijd aan.” Normaal gezien weert Tinder elke vorm van reclame. “Als je profiel gerapporte­erd wordt, blokkeert Tinder je gsm-nummer. Zo hebben we al enkele nummers verbrand. Aan het einde van het gesprek vraag ik daarom om ons niet te rapportere­n. De reacties zijn meestal positief: de meesten matchen hebben het snel door en vinden het grappig. Enkel een zekere Tamara wil het precies niet doorhebben. Ze blijft mij aanspreken en ik blijf antwoorden als appel. Als ze vraagt: ‘Wat ben je aan het doen?’, dan antwoord ik: ‘Ik hang in een boom’ of ‘Ik word net geplukt’. Zo zijn we al twee weken aan het chatten.” (lacht)

 ?? FOTO SD ?? De Belgische Fruitveili­ng lanceerde een originele reclamecam­pagne op Tinder.
FOTO SD De Belgische Fruitveili­ng lanceerde een originele reclamecam­pagne op Tinder.
 ??  ?? Een erotische chatsessie met de Belgica-appel.
Een erotische chatsessie met de Belgica-appel.
 ?? DILLEN
FOTO SVEN ?? Patricia Robinne van IdeArte, samen met Aline Ghys en Stefanie Nisen die de campagne van de Belgica-appel opzetten.
DILLEN FOTO SVEN Patricia Robinne van IdeArte, samen met Aline Ghys en Stefanie Nisen die de campagne van de Belgica-appel opzetten.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium