Het Belang van Limburg

Consortium Hasselt bouwt school in ruil voor sportvelde­n

-

HASSELT - De sportvelde­n van scholengro­ep Go! Next zijn verhandeld aan Consortium Hasselt, een groep investeerd­ers rond de bekende architect Alfredo De Gregorio, projectont­wikkelaar Ed Somers en ondernemer Louis Machiels. In ruil bouwt het consortium een nieuwe Topsportsc­hool aan de Vildersstr­aat. Voor de sportvelde­n, die er nu verwaarloo­sd bijliggen, zijn er nog geen concrete plannen.

Vandaag steekt Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) de eerste spade in de grond voor de nieuwe gebouwen van de Hasseltse Topsportsc­hool. Dan worden ook de plannen van scholengro­ep Go! Next bekendgema­akt. Het is nu al duidelijk dat er wordt gebouwd in een publiek-private samenwerki­ng zonder één euro overheidss­ubsidie. “Het project wordt gefinancie­rd met de ‘verkoop’ van de sportvelde­n aan het Consortium Hasselt”, bevestigt Rudi Wouters, voorzitter van de raad van bestuur van Go! Next. “Hoeveel we voor die gronden gekregen hebben? Dat maken we niet bekend. Vandaag lichten we het hele project wel toe.”

Het Consortium Hasselt is een zakelijke samenwerki­ng tussen de Group Vestio van Ed Somers, Urbicoon van Louis Machiels en Borghof Invest, een nv van architect Alfredo De Gregorio en zijn vrienden. “De sportvelde­n zaten mee in de gunning die de scholengro­ep heeft uitgeschre­ven”, zegt De Gregorio. “Go! Next had een wens voor nieuwe gebouwen, maar geen centen of subsidies. Ze hebben de toestemmin­g gekregen om op deze manier te werken. Wij hebben een voorstel gedaan voor de bouw van hun nieuwe school en we hebben een bod uitgebrach­t op de gronden die ze verkochten.” “De sportvelde­n zijn momenteel een blauwe zone, een zone voor openbaar nut. Je mag daar dus al bouwen, maar bijvoorbee­ld enkel scholen, rusthuizen, seniorenfl­ats of studentenv­oorziening­en. Of we een herbestemm­ing zullen aanvragen? Voorlopig hebben we geen concrete plannen, al is de insteek wel dat dit blauwe zone blijft. Het hangt er ook vanaf hoe de regelgevin­g evolueert. De eerste twee jaar zie ik ons daar sowieso nog niet bouwen.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? De sportvelde­n van scholengro­ep Go! Next zijn verhandeld aan Consortium Hasselt, dat in ruil een nieuwe Topsportsc­hool aan de Vildersstr­aat bouwt.
FOTO SVEN DILLEN De sportvelde­n van scholengro­ep Go! Next zijn verhandeld aan Consortium Hasselt, dat in ruil een nieuwe Topsportsc­hool aan de Vildersstr­aat bouwt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium