Het Belang van Limburg

Prijsbreke­r nu ook in Limburg: 100 kilo diepvriesv­oedsel aan 100 euro

-

HASSELT/GENK/BERINGEN - Het Nederlands­e bedrijf Mega Food Stunter is sinds enkele weken ook in Limburg actief. In Hasselt, Genk en Beringen levert de firma pakketten van 100 kilo diepvriesv­oedsel aan 100 euro per stuk. De prijsbreke­r wil de diensten uitbreiden naar heel België, zegt zaakvoerde­r Arie de Bock.

“Wij kopen onze producten uit overstock”, legt Arie de Bock uit. “Supermarkt­en zijn streng in hun eisen: een hamburger moet 80 gram wegen, geen 75. Of de vervaldatu­m moet 12 maanden geldig zijn en geen 10. Dat soort producten zoeken we bij elkaar en bieden we rechtstree­ks aan de klant aan.” Als klant weet je dus nooit exact wat er in een pakket zit. “Het is altijd een mix van dingen: frieten, gebak, varkensvle­es, kippenvlee­s, ijsjes, pizza… Groenten? Ook ja, het hangt ervan af wat het aanbod is.”

Met de pakketten rijdt het bedrijf met vrachtwage­ns via bepaalde routes door Nederland en België. Wie een bestelling plaatst, krijgt een uur en locatie door. De pakketten worden ter plekke opgehaald en cash betaald. Mega Food Stunter maakt zich sterk dat ze zo een pakket dat in de winkel tot 400 euro kost, kunnen aanbieden voor 100 euro.

Tegen verspillin­g

Arie de Bock ziet er voordelen in op sociaal vlak. “Voedsel dat anders wordt weggegooid of vernietigd, komt nu toch bij de consument terecht. Zo gaan we verspillin­g van perfect in orde etenswaren tegen. Vaak kopen mensen samen aan, want één pakket is al meteen goed voor een goed gevulde auto. Achteraf verdelen ze dan de etenswaren onder elkaar.” Limburgse haltes zijn er in Beringen (Lochtemanw­eg), Hasselt (Sporthal Alverberg) en Genk (Gieterijst­raat/ Wolsbergst­raat). Komende zaterdag komen daar twee vrachtwage­ns langs: de eerste ronde is uitverkoch­t, de tweede bijna. Bedoeling is om de diensten naar heel België uit te breiden. “Als we ergens aanvragen krijgen waar we minstens 15 pakketten kunnen leveren, komen we langs.” Geïnteress­eerden kunnen via megafoodst­unter.nl zo’n aanvraag indienen.

Voor Comeos, de Belgische federatie van handel en diensten die namens supermarkt­en en buurtwinke­ls handelt in België, is Mega Food Stunter nog een onbekende speler. “Maar wij keuren elk initiatief tegen voedselver­spilling goed”, klinkt het.

 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium