Het Belang van Limburg

Designkruk­ken voor iedereen

-

HASSELT - Van de nood een deugd maken. Zo begint het verhaal van Stefanie Tilkin en haar bedrijfje Sitplak. Stefanie Tilkin ontwerpt en produceert betaalbare designkruk­ken. “Omdat ik geen leuke en betaalbare keukenkruk­ken vond, heb ik ze zelf maar ontworpen”, zegt ze.

“Het begon allemaal met de renovatie van onze eigen woning”, vertelt Stefanie Tilkin. “We hebben toen ook de keuken aangepakt, inclusief kookeiland. Toen we op zoek gingen naar krukjes, bleek dat moeilijker dan gedacht. Een mooie designkruk was duur en een betaalbare keukenkruk was vaak niet mooi, en ook nog eens slecht van kwaliteit.” Tilkin vond dat er binnen dat spectrum van dure en goedkope krukken ook plaats was voor een mooie, degelijke en betaalbare kruk en zette zich aan het tekenen. “Hoewel ik geen ontwerper ben, weet ik wel wat ik mooi vind.”

Nostalgie

Het resultaat is een minimalist­isch houten onderstel met een zitvlak in verschille­nde kleuren. “De krukken zijn vervaardig­d van 100 procent beukenhout, dat niet alleen lekker ruikt maar ook nog eens oerdegelij­k is”, aldus Tilkin. “Hout fascineert me en dat heb ik aan mijn grootvader­s te danken. De geur van bewerkt hout is voor mij pure nostalgie.”

De houten onderstell­en en zitvlakken worden in opdracht van Tilkin door een toeleveran­cier geproducee­rd. De assemblage gebeurt in het eigen atelier, na de werkuren en in de weekends, want Stefanie Tilkin heeft ook nog een gewone job. De verdeling verloopt zonder tussenpers­onen. De klanten bestellen via de site en halen hun krukken zelf af. Indien nodig kunnen de zitmeubels ook thuis geleverd worden.

→ www.sitplak.be

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium