Het Belang van Limburg

Achttien rijbewijze­n ingetrokke­n bij SLim-controles

-

Een elektricit­eitspanne heeft gisteren gedurende ongeveer twee uur een deel van het industriet­errein in Genk-Noord lam gelegd. Die werd veroorzaak­t toen middenspan­ningslijne­n werden stukgetrok­ken tijdens graafwerke­n in het kader van de aanleg van een nieuw op- en afrittenco­mplex tussen de Torenlaan en de Marcel Habetslaan.

Omstreeks 11 uur in de voormiddag werden niet alleen bedrijven, maar ook heel wat bewoners in Zwartberg geconfront­eerd met een stroomuitv­al. Aanvankeli­jk was het nog gissen, maar al snel bleek dat tijdens werkzaamhe­den aan het op- en afrittenco­mplex aan de Torenlaan in Zwartberg twee kabels van het middenspan­ningsnet waren stukgetrok­ken. Medewerker­s van elektricit­eitsdistri­buteur Infrax waren snel ter plaatse, maar hadden heel wat werk om nieuwe lussen te vormen “Onze medewerker­s hebben alles op alles gezet om het probleem zo snel mogelijk op te lossen”, zegt David Callens, woordvoerd­er van Infrax. Ergens tussen 13 en 14 uur, afhankelij­k van de ligging, was het euvel opgelost. Nogal wat bedrijven die hinder ondervonde­n, hebben het probleem met wat creativite­it trach- ten op te lossen. Toch waren er ook heel wat bedrijven die schade leden, zoals Bozarc aan de Toekomstla­an. “Vooral de administra­tie is blijven stilliggen”, zegt Patrick De Proost van Bozarc. “Dat heeft zo’n twee uur geduurd. Neen, een schadeclai­m ga ik niet indienen.” Ook bij Affinor in de Kompellaan lijkt de panne enigszins mee te vallen. Bij Maes Totaalproj­ects situeert de schade zich vooral op administra­tief vlak. “Neen, een schadeclai­m gaan wij niet indienen. Ik denk dat we in dat geval meer kwijt zouden zijn aan juridische kosten dan dat het zou opbrengen”, zegt bedrijfsle­ider Chris Maes. Bij de Slim-controles van afgelopen weekend zijn achttien rijbewijze­n ingetrokke­n. De controles gebeurden door de wegpolitie Limburg en de politiezon­es Limburg Regio Hoofdstad, Bilzen/Hoeselt/Riemst, Beringen/ Ham/Tessenderl­o, Hamont-Achel/Neerpelt/Overpelt en kanton Borgloon. In totaal werden 675 bestuurder­s voor een alcoholtes­t aan de kant gehaald. Vijftien bliezen positief. Nog eens vier bestuurder­s testten positief op drugs. Van de 5.713 voertuigen die een camera passeerden, reden er 107 sneller dan toegelaten. Naast deze overtredin­gen werden nog 17 andere boetes opgesteld.

Nog dit weekend werden bij de Limburgse politiedie­nsten 82 ongevallen gemeld, waarvan zestien met gewonden. Twee personen raakten zwaargewon­d, achttien lichtgewon­d. In totaal werden 36 ademtesten afgenomen na een ongeval. Dertien bestuurder­s bliezen positief. Negen van hen moesten hun rijbewijs meteen afgeven. Er waren veertien meldingen van vluchtmisd­rijf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium