Het Belang van Limburg

“Moeilijke periode achter de rug”

Sascha Kotysch hoopt in bekermatch tegen Duffel op eerste basisstek

- Gunter SCHOOFS

STVV leeft na de 9 op 9 in de competitie op een wolk. Net dan is het gevaarlijk om een amateurclu­b als Duffel te ontvangen in de beker, zeker omdat bepaalde sterkhoude­rs rust zullen krijgen. Sascha Kotysch staat alvast te trappelen om morgen voor het eerst dit seizoen te starten. “Die invalbeurt tegen Antwerp deed al deugd, want ik heb een moeilijke periode achter de rug.” Jorge Teixeira, Takehiro Tomiyasu en Pol Garcia acteren momenteel op hoog niveau bij STVV. Daarom heeft Sascha Kotysch het moeilijk om zich weer in de basis te knokken na een zware knieblessu­re. Onder Marc Brys startte hij nog niet, zaterdag tegen Antwerp raapte hij zijn eerste minuten van het seizoen als invaller. “Nochtans voelde ik me al een tijdje klaar”, aldus Kotysch. “Ik herstelde sneller dan voorspeld van de breuk in de knieschijf die ik vorig seizoen in de playoffs opliep tegen Oostende. Iedereen in Sint-Truiden weet dat het in mijn karakter zit om snel weer te willen spelen. Maar de staf zag dat anders en remde me steeds af. Dat was niet makkelijk om te aanvaarden, want conditione­el voelde ik me meer dan ooit klaar. Ik viel naast de elf, dat was een situatie die ik lang niet meer meemaakte.”

RWDM

“Natuurlijk deden Tomiyasu en Teixeira het de voorbije weken uitstekend, dus had ik weinig te zeggen”, vervolgt Kotysch. “Twee dagen voor het sluiten van de transferma­rkt wilde de club me naar RWDM laten gaan. Als ze eerder gezegd hadden dat ze niet meer op mij rekenden, had ik nog tijd gehad om uit te kijken naar andere opportunit­eiten. Nu stond ik plots met de rug tegen de muur. Daarom heb ik geweigerd, ook al omdat ik vind dat ik nog op het hoogste niveau meekan. Eerst was er sprake van een definitiev­e transfer, later van een uitleenbeu­rt. Omdat ik in mijn laatste contractja­ar zit, was dat helemaal moeilijk. Tot slot volgde het voorstel om tot de winter uitgeleend te worden. Maar goed, ik denk dat bepaalde mensen en ikzelf intussen ingezien hebben dat het goed is dat ik gebleven ben. Zaterdag was er toch al die eerste invalbeurt. Ik hoop nu wel degelijk te starten in de bekermatch tegen Duffel. Maar die keuze is aan de trainer. Ik ben klaar.”

 ??  ?? Rust voor Teixeira -STVV trainde gisteren één keer. Naast de geblesseer­den De Petter, Sekine en Koike bleef ook Jorge Teixeira aan de kant. Hij kreeg rust.
Rust voor Teixeira -STVV trainde gisteren één keer. Naast de geblesseer­den De Petter, Sekine en Koike bleef ook Jorge Teixeira aan de kant. Hij kreeg rust.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium