Het Belang van Limburg

“Eerlijk gezegd had ik het verwacht”

Thierry Courtois

-

Thierry Courtois genoot na het voetbalgal­a met volle teugen van een glas champagne op de afterparty. “Eerlijk gezegd was deze trofee toch verwacht”, aldus de vader van Thibaut. “Als ouder kan je niet anders dan emotioneel reageren op deze nieuwe erkenning voor je zoon. Het is de bekroning van een goed seizoen bij Chelsea en een uitstekend WK. Deze trofee geeft het vorige seizoen nog meer kleur. Nochtans was Thibaut er niet echt op gefocust. Hij was meer gebrand op de trofee van beste doelman op het WK in Rusland. Het is ook mooi dat hij nu in een rij met Jean-Marie Pfaff en Michel Preud’homme terechtkom­t van de grootste Belgische doelmannen aller tijden. Ik ben er zeker van dat deze prijs een mooie plek zal krijgen in zijn huis in Madrid. We zijn nog volop aan het verhuizen vanuit Londen, maar we zullen nog wel een plekje vinden (lacht).” ALLE LAUREATEN Speler van het Jaar

Luka Modric (Real Madrid)

Speelster van het Jaar

Marta (Orlando)

Trainer van het Jaar (m)

Didier Deschamps (Frankrijk)

Trainer van het Jaar (v)

Reynald Pedros (Lyon)

Doelman van het Jaar

Thibaut Courtois (Chelsea)

Puskas Award (mooiste goal)

Mohamed Salah (Liverpool)

Fan Award

Fans van Peru

Fair Play Award

Lennart Thy (VVV-Venlo)

 ??  ??
 ?? FOTO EPA-EFE ?? Eden Hazard stal de show op de groene loper en mocht wat later zijn prijs in ontvangst nemen als lid van het Elftal van het Jaar.
FOTO EPA-EFE Eden Hazard stal de show op de groene loper en mocht wat later zijn prijs in ontvangst nemen als lid van het Elftal van het Jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium