Het Belang van Limburg

“Chapeau voor onze vrouwen”

-

TIM

Net als bij mijn eerste WK in 2014, in het Spaanse Ponferrada, is de Belgische selectie erg Limburgs getint. De kans dat ik bij een gouwgenoot op de kamer lig, is bijgevolg aanzienlij­k..

BEN

De bondscoach heeft de kamerverde­ling nog niet bekendgema­akt en mij maakt het eigenlijk niet uit met wie ik de kamer deel. De kans dat ik bij een Spanjaard lig, is nihil ;-). Dat zijn de vervelends­te ploegmaats. Spanjaarde­n zijn vaak late vogels die rond middernach­t nog aan telefonere­n zijn. Heel ambetant, vind ik dat.

TIM

Ik vermoed dat Kevin mij bij Dylan op de kamer zal leggen. Bij de juniores lagen wij vaak samen, maar dat is alweer een tijdje geleden. Het kan natuurlijk ook zijn dat Dylan niet bij mij wil liggen ;-) We zullen wel zien…

BEN

Dylan gaat keuze hebben. Hij telt meerdere vrienden in deze jeugdige selectie. Ik ken hem vooral van mijn laatste twee seizoenen bij BMC.

TIM

Mijn broer Yannick kent Ben beter dan ik. Ze gingen vroeger vaak samen trainen.

BEN

Klopt. Ik was al prof en Yannick nog belofte, maar dat weerhield ons er niet van om in de wintermaan­den samen op pad te trekken. We zijn zelfs samen op stage geweest. Soms zetten we de fiets opzij en gingen we al eens samen baantjes trekken in het zwembad. Tegenwoord­ig hoor ik Yannick nog heel af en toe.

TIM

Yannick en ik hebben geregeld contact via Whatsapp. Kan ook niet anders, want ik heb me in Monaco voorbereid op het WK. Veel duurtraini­ngen gedaan achter de motor en veel gewerkt op snelheid. Mijn ultralange training van zes uur achter de motor gevolgd door anderhalf uur solo heb ik echter achterwege gelaten. Het weer was simpelweg te slecht.

BEN

Zelf moet ik binnen vijf dagen tijd drie vluchten verteren. Ideaal is anders, maar het is nu ook weer niet dat het in de conditie hakt. Het zijn gelukkig korte vluchten. Gisteren moest ik al om 5u ’s ochtends een taxi nemen naar de luchthaven om vervolgens daar wat rond te hangen. Je zit, staat of wandelt… Liggen is er niet bij. Dus ben ik maandagnam­iddag, na mijn treinrit van Zaventem naar huis, nog eventjes naar de masseur geweest. Nadien heb ik de benen wat los gereden. Alleen in de vooravond was er eventjes tijd voor wat quality time met het gezin.

TIM

Quality time kan er thuis ook pas vanaf na een dagje teamwork. Als Sophie niet mijn gangmaker is, blijft ze thuis en zorgt ze er onder meer voor dat mijn eten klaar staat wanneer terug ben van training. Voor mij lijkt dat de normaalste zaak van de wereld, maar dat is het allerminst. Ik besef dat. Vandaar dat ik haar onlangs ook ten huwelijk heb gevraagd. Trouwen was haar droom. Wel, er komt een hele voorbereid­ing op haar af. Momenteel denken we er aan om in oktober of november 2019 elkaar het jawoord te geven.

BEN

Je doet dus geen Thomas-De-Gendtje?

TIM

Nee, ik trouw niet tijdens de Tour. Ik ken mijn prioriteit­en. ;-)

BEN

Ik heb het ook getroffen met An. Julie is naar verluidt geen goeie slaper. Ik zeg dat omdat ik daar zelf weinig tot niets van merk. Mijn vrouw spaart mij van de taak om ’s nachts op te staan. Daardoor komt al het werk - en de vermoeidhe­id - op haar schouders terecht. Daarom: een dikke chapeau voor mijn vrouw!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium