Het Belang van Limburg

Eerste medaille is binnen

Belofte Brent Van Moer (20) pakt zilver

- Geert STEVENS in Innsbruck

De eerste Belgische verrassing in Innsbruck is een feit. Brent Van Moer knalde in de tijdrit bij de beloften onverhoopt naar de zilveren medaille.

Hij moest alleen de Deense locomotief Mikkel Bjerg laten voorgaan. “Ik heb geleerd dat tijdrijden meer is dan alleen maar hard trappen.”

Mikkel Bjerg is de eerste belofte die erin slaagt om het WK tijdrijden tweemaal na elkaar te winnen, maar er was minstens even veel applaus voor de tweede plaats van onze Brent Van Moer, die iedereen met verstommin­g sloeg. De OostVlamin­g bestempeld­e voor dit WK een plaats in de top 20 nog als “een goed resultaat”, maar het werd meer. Veel meer.

Met dank aan De Weert

“Ik had ook niet gedacht dat ik hier zou meestrijde­n om het goud”, klonk het. “Ik kwam eigenlijk om te leren. Ik wilde gewoon een goed WK rijden om eens te kijken wat mijn plaats is tussen de wereldtop. Maar vandaag (gisteren, nvdr.) trapte ik mijn beste wattages ooit.”

Het leverde Van Moer prompt zilver op, bondscoach Kevin De Weert mocht delen in de hulde. “Mijn EK was een domper geworden, want ik kampte er met kettingpro­blemen. Maar de bondscoach bleef maar herhalen dat ik een grote motor had, dat ik me meer op dat koersen tegen de klok moest toeleggen. Ik heb dan maar wat vaker mijn tijdritfie­ts bovengehaa­ld en heb meer aandacht aan aerodynami­ca besteed. Wat me nu zeker duidelijk is geworden: tijdrijden is meer dan hard trappen. Het juist indelen van je race is even belangrijk.” En dat deed hij gisteren prima. Van Moer maakte het verschil in de tweede koershelft. Daar waar tal van favorieten betere tussentijd­en lieten optekenen, vielen ze in de tien laatste kilometers één voor één door de mand.

Bij de vrouwen junioren werd de West-Vlaamse Shari Bossuyt (18) achttiende.

 ?? PHOTO NEWS ?? Van Moer maakte vooral in het tweede wedstrijdd­eel indruk.FOTO
PHOTO NEWS Van Moer maakte vooral in het tweede wedstrijdd­eel indruk.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium