Het Belang van Limburg

Liefde is… samen winnen

Dietger Damiaens pakt Belgische titel, vriendin Sara haar eerste zege van 2018

-

De hevige regen had het parcours in Lummen tot een groot modderbad omgetoverd. Tot grote frustratie van heel wat rijders, behalve bij Damiaens. “Ik heb twee weken geleden mijn sleutelbee­n ontwricht in Orp-le-Grand. Sindsdien heb ik iedere dag bij de kinesist vertoefd. Met maar één doel voor ogen: aan de start staan in Lummen. Als de titel niet meer op het spel stond, had ik niet meer gereden. Nu moest ik wel. Die modder kwam wel als geroepen. Daardoor lag de snelheid een pak lager, waardoor mijn schouder minder te verduren kreeg.”

De rijder van het Fun MX-team verbeet de pijn, nam een goede start en reed na één ronde al op kop. “Ik kreeg geen slijk van een voorganger in m’n gezicht. Een groot voordeel. Daarna heb ik de reeks naar mijn hand gezet.” Meer dan genoeg voor de Belgische titel, zijn tweede op rij in de hoogste klasse van de nationale bond.

“Dit was vooral een titel van de regelmaat. Ik won wel wat minder dan vorig seizoen, maar zat er altijd goed bij. De tegenstand was dan ook wat straffer dit jaar.”

Geen hattrick

Damiaens gaat volgend seizoen niet op jacht naar een hattrick. Hij wil zijn grenzen verleggen en gaat in 2019 voor het Duitse Raths Motorsport aan de slag.

“Ik zal dan het volledige Duits kampioensc­hap en de Dutch Masters rijden, aangevuld met nog wat races in België. Het was tijd voor een stapje hogerop.” Damiaens proefde dit jaar ook van de Grote Prijs in Lommel, maar ooit een volledig WK rijden lijkt een utopie. “Dan moet er al een gek met een berg geld afkomen (lacht). En dan moet ik zelf ook nog een paar secondjes per ronde sneller gaan. Als je zo’n Herlings in Lommel bezig ziet... Man, man, man... Als die langs je door schiet, heb je het gevoel dat je stil staat”, zegt Damiaens, die zijn passie blijft combineren met zijn job in de motorzaak, DAM Racing, van zijn vader.

Huwelijk in 2020

Sara Leyssens, de vriendin van Dietger, maakte het feestje afgelopen weekend compleet. Zij ging op zaterdag met de winst, haar eerste van het seizoen, aan de haal bij de dames in de JMS. “Een heel goede timing om een eerste keer te winnen”, glundert Damiaens. Vijf jaar zijn de twee intussen samen. “Net als in mijn sport, is het ook op privévlak tijd voor een stapje hogerop. In 2020 stappen we in het huwelijksb­ootje”, verklapt hij nog.

 ?? Jürgen SCHROOTEN
Foto JEFFREY GAENS ?? Diietger Damiiaens heeft ziich voor het tweede jjaar op riijj tot Bellgiisch kampiioen biijj de iinters 500cc (BMB) gekroond.. De Hoesellten­aar (22) deed dat iin stiijjll,, met wiinst iin de modderbrii­jj iin Lummen.. Leuk toetjje:: ziijjn vriiendiin Sara Leyssens pakte één dag eerder haar eerste zege van het seiizoen iin de JMS.. Damiaens pakte zijn titel in stijl, met winst in de modderbrij in Lummen.
Jürgen SCHROOTEN Foto JEFFREY GAENS Diietger Damiiaens heeft ziich voor het tweede jjaar op riijj tot Bellgiisch kampiioen biijj de iinters 500cc (BMB) gekroond.. De Hoesellten­aar (22) deed dat iin stiijjll,, met wiinst iin de modderbrii­jj iin Lummen.. Leuk toetjje:: ziijjn vriiendiin Sara Leyssens pakte één dag eerder haar eerste zege van het seiizoen iin de JMS.. Damiaens pakte zijn titel in stijl, met winst in de modderbrij in Lummen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium