Het Belang van Limburg

“Aan 100% gescoord”

Robin Schoofs scoort zeven keer tegen Grote Brogel

- Kristof JACOBS

V. Lommel haalde zwaar uit op het veld van Grote Brogel. Uitslag: 0-9. Slokop was Robin Schoofs, die zeven goals voor zijn rekening nam. Voor de rust moest hij genoegen nemen met eentje, maar tussen minuut 55 en 87 deed hij er nog een dubbele hattrick bovenop. Hij maakte al negen van de achttien goals van V. Lommel.

“Dit is ongezien, ik heb alvast nog nooit gehoord dat iemand zeven keer scoorde bij een eerste elftal”, zegt de 26-jarige Lommelaar. “In het verleden maakte ik er al wel eens drie, maar een ‘dubbele hattrick’ plus één is me nooit eerder gelukt. Het was wel mijn dagje. Ik kreeg de bal perfect aangespeel­d en alles lukte. Ik heb aan honderd procent af- gewerkt, want behalve die goals had ik geen andere kansen. Er zaten wel een paar knappe doelpunten bij. Ik vond mijn stiftertje over de doelman de mooiste, maar daarnaast waren er ook intikkertj­es waarbij het vooral de voorbereid­ing was die de goal zo mooi maakte. Al moeten we eerlijk toegeven dat Grote Brogel het ons niet al te moeilijk maakte. Hoeveel ik er dit seizoen wil maken? Ieder jaar mik ik op zo’n twintig goals, ik zit dus al in de helft (lacht). Topschutte­r worden is geen ambitie op zich, al wil je er als spits natuurlijk zo veel mogelijk maken. Dat is goed voor het vertrouwen. Maar ik wil in de eerste plaats kampioen spelen.”

Schoofs, die in het tussenseiz­oen overkwam van de buren van Kolonie, mag zich stilaan opmaken voor de concurrent­ie met Jurgen Claes, die vorig seizoen het mooi weer maakte bij V. Lommel en stilaan terug is na blessure. “We zijn twee verschille­nde types en zeker en vast complement­air”, zegt de beenhouwer van het slachthuis van Lommel. “Ik ben bijvoorbee­ld meer een zwervende spits. Als we samen op het veld staan kunnen we misschien nòg meer scoren. En op zich is concurrent­ie niet erg, dat houdt een speler scherp. Al moet ik eerlijk zijn dat ik na die zeven goals niet verwacht om volgende week op de bank te belanden (lacht).”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Zeven keer trapte Robin Schoofs de bal in de goal vorig weekend.
FOTO DICK DEMEY Zeven keer trapte Robin Schoofs de bal in de goal vorig weekend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium