Het Belang van Limburg

“Op het BK moet het beter”

Pieter Foets en Danny Loos pakken LRV-titel

- Jean HENDRIX

Pieter Foets en Danny Loos hebben zich afgelopen weekend tot provinciaa­l LRV-kampioen gekroond. “Maar om over twee weken op het BK hoge ogen te gooien, moet het toch nog beter”, reageert Foets.

“De helse weersomsta­ndigheden van afgelopen weekend? Ach, dat is voor iedereeen hetzelfde”, reageert Pieter Foets, die de beste was in klasse ZZ. “Zowel tijdens de ochtendpro­ef als tijdens de overkampin­g werd het een spannende strijd met Heleen Schuurmans. Maar uiteindeli­jk kreeg ik van alle juryleden 218 punten. Met dank aan Mathy Wouters van stoeterij Van De Zelm, die mij dit paard (Inschallah) ter beschikkin­g stelt. Al moet ik nog wel wat schaven aan Inschallah. Op het BK over twee weken zou mijn puntentota­al nog met tien eenheden omhoog moeten.”

Danny Loos pakte de provincial­e titel in het springen. “Omdat de prestatie met mijn eerste paard tegengeval­len was, was ik supergemot­iveerd om het met Kinky Boy vh Gildenhof beter te doen”, aldus Loos. “Bovendien wou ik graag beter doen dan mijn zoon Thorben, die zaterdag brons behaald had bij de pony’s. Dat is dus gelukt. Ik wil graag Tony Poets bedanken. Hij beschikt met het Gildenhof over een prima stal paarden. Ook het provinciaa­l bestuur mag een pluim op haar hoed steken. Wij konden immers springen op een ideale bodem.” Nog in de springklas­sen kroonden Leen Geysen (Midden) en Maite Van Heeswijck (Licht) zich tot Limburgs kampioen.

In de Midden-klassen van dressuur waren Elisa Deblier (M1, vóór Caroline Raskin en Pauline Coomans), Nicole Withofs (M2, vóór Eva Schreurs en Lien Peeters) aan het feest. Svelien Schroyen (Z1) en Viviane Dirkx (Z2) pakten de titel in Zwaar, in de groepsdres­suur werd het achttal van LRV Meldert opnieuw provinciaa­l kampioen.

 ?? Foto JH ?? Provinciaa­l voorzitter Eerdekens feliciteer­t springkamp­ioen Danny Loos.
Foto JH Provinciaa­l voorzitter Eerdekens feliciteer­t springkamp­ioen Danny Loos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium