Het Belang van Limburg

Kandidaat verandert van partij maar niet van lijst

OCMW-raadslid Reynders verhuist van CD&V naar Groen

- Willy VANDAEL

Het Zonhovens OCMW-raadslid Steven Reynders verandert van partij, maar vreemd genoeg niet van lijst voor de verkiezing­en van 14 oktober. De Zonhovenaa­r maakt de overstap van CD&V naar Groen en staat voortaan dus als kandidaat voor Groen op de kartellijs­t CD&V-Groen. “Als ouder denk je na over een duurzame toekomst voor je kinderen”, motiveert hij zijn overstap.

Bij de vorige verkiezing­en, in 2012, kreeg Reynders (42) nog de tweede plaats op de lijst van CD&V, achter toen lijsttrekk­er Kristien Smets. In 2010 werd hij zelfs verkozen tot voorzitter van CD&V-Zonhoven, en in de OCMW-raad was hij fractielei­der van de christende­mocraten. Maar ondertusse­n wordt de veertiger opgevoerd als de kopman van Groen, dat in Zonhoven op één kartellijs­t staat met CD&V. Daar staat hij op plaats vier, achter drie ex-partijgeno­ten van CD&V (Lieve Vandeput, Dominic Tholen en Martin Vandereyt).

Linkervleu­gel

Reynders maakte vroeger naar eigen zeggen al deel uit van de ‘linkervleu­gel van CD&V’. “Ik wil me vanaf nu meer toespitsen op beleidsthe­ma’s die meer met Groen geassociee­rd worden”, zegt hij. “Als ouder denk je na over een duurzame toekomst voor je kinderen.” De beleidsbes­lissingen van de huidige Vlaamse regering vindt hij teleurstel­lend. Zo begrijpt hij bijvoorbee­ld niet waarom de OCMW’s nu volledig ingekantel­d moeten worden in de gemeente. “Want dat zorgt volgens mij alleen maar voor meer politiseri­ng van het sociaal beleid”, zegt het OCMW-raadslid. “Het levert bovendien zeker niet de beloofde besparing op voor de bevolking.”

Verkeerssl­achtoffers

Ook heeft hij zijn bedenkinge­n bij de nieuwe wetgeving rond flexijobs en interimwer­k. Volgens Reynders moeten er ook meer acties ondernomen worden om bijvoorbee­ld de luchtkwali­teit in de gemeente te verbeteren of het aantal verkeerssl­achtoffers te beperken. “De invloed van het verkeer op Zonhoven is groot. Dat bewijzen cijfers van het agentschap Mobiliteit. Zonhoven scoort slecht op het vlak van verkeerssl­achtoffers en op het vlak van luchtkwali­teit. Dat is uiteraard niet alleen een gemeenteli­jk probleem, maar toch moeten we als gemeente meer doen”, zegt hij.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium