Het Belang van Limburg

Bewoners Boomgaarde­nstraat smeken om zone 30

-

Winnende nummers:

5 - 6 - 9 - 11 - 16 - 19 - 23 - 25 - 27 - 35 - 39 - 40 - 45 - 48 - 50 - 53 - 54 - 60 - 63 - 68

Winnende nummers: 3 - 4 - 6

De bewoners van de Boomgaarde­nstraat in Sint-Truiden willen een zone 30, en liever vroeger dan later. “Deze woonstraat is op spitsuren een autosnelwe­g”, klagen de buurtbewon­ers. “Ze hebben gelijk”, zegt schepen van Mobiliteit Bert Stippelman­s.

“Onze straat wordt om de haverklap als sluipweg gebruikt”, zegt Luc Daenen, woordvoerd­er van het actiecomit­é van de Boomgaarde­nstraat, achter het Truiense station. In de afgelopen jaren is de buurt erg veranderd. De uitbreidin­g van de stationspa­rking, de komst van een appartemen­tenblok achteraan in de straat en de verharding van het stuk onverharde weg dat aansluit op de NMBSparkin­g en de Fabriekstr­aat is daar niet vreemd aan. Binnen afzienbare tijd verrijst er nog een nieuw schoolcomp­lex in hun achtertuin. “Twee gewone wagens kunnen elkaar hier niet passeren, laat staan het zware vrachtverk­eer dat door onze straat dendert. Er wordt her en der wildgepark­eerd als de stationspa­rking overvol zit. Dit is niet meer leefbaar. Wij willen dat de zone 30 wordt ingevoerd en dat het zwaar vrachtverk­eer wordt geweerd”, zegt Daenen.

Schepen van Mobiliteit Bert Stippelman­s erkent de problemati­ek van de straat. “De buurt klaagt het probleem terecht aan, en wij hebben het al besproken tijdens een overlegver­gadering. Het is de bedoeling om volgende week met de bewoners rond de tafel te zitten en met hen te bespreken wat we best kunnen doen. Mijn voorstel is een proefopste­lling die alle zwaar verkeer uit de straat weert. Eigenlijk zou ik de straat zelfs willen knippen, zodat enkel lokaal verkeer er nog terecht kan.”

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ??
FOTO JOZEF CROUGHS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium