Het Belang van Limburg

“Nu kon Wouter Vandenhaut­e er niet meer onderuit”

Erik Van Looy heeft weer heel wat overtuigin­gskracht moeten gebruiken om sommige kandidaten over te halen, niet het minst om Wouter Vandenhaut­e over de streep te trekken.

- Raymond DE CONDÉ

“Ik vroeg het hem al jaren. Hij wimpelde het steeds af met het argument dat het onmogelijk was zolang hij mijn baas was (Vandenhaut­e verkocht zijn aandelen van het mediabedri­jf De Vijver, waartoe VIER behoort, nvdr.). Dat is hij nu niet meer en dus kon hij er nu niet meer onderuit”, legt de quizmaster uit. Wanneer ‘De Slimste Mens’ begint, zijn de verkiezing­en achter de rug. Drie politici zegden toe: Sven Gatz (Open Vld), Pieter De Crem (CD&V) en Jinnih Beels, lijsttrekk­er voor sp.a in Antwerpen.

Ook radiostemm­en zijn goed vertegenwo­ordigd: Peter Van de Veire (MNM), Rani De Coninck (JOE), Michèle Cuvelier (StuBru) en Layla El-Dekmak (Radio 1). Het lijstje bevat vijf acteurs: Dominique Van Malder, voorlopig nog het meest bekend van ‘Radio Gaga’, Boris Van Severen, bekend van ‘Salamander 2’, Liesa Naert, die ook betrokken is bij ‘De Ideale Wereld’, Clara Cleymans, op Eén te zien in de herhalinge­n van ‘De Ridder’, en Saïd Boumazough­e, te zien in ‘Patser’, theatermak­er en bekend van het hiphopproj­ect SLM, dat een hit scoorde met ‘Ewa Ja’.

Vorig jaar scoorde de nieuwsdien­st van de VRT met Xavier Taveirne als ‘slimste mens’. Dit keer neemt Annelies Van Herck opnieuw deel. Van VTM kreeg Julie Colpaert toelating om mee te doen. Bekende gezichten van Eén zijn Saartje Vandendrie­ssche en Wim Lybaert. Grote namen uit Nederland zijn cabaretièr­e Brigitte Kaandorp en Jeroen van Koningsbru­gge, die onder meer oorlogsmis­dadiger Riphagen speelde. Voorts één muzikant: Tourist LeMC. Ook topdokter Guy T’Sjoen doet mee, net als advocaat Omar Souidi. Viktor Verhulst hoopt vader Gert niet te ontgoochel­en. En net als in 2016 doet De Mol mee: priester Pieter Delanoy.

 ??  ??
 ??  ?? Tourist LeMC is de enige muzikant in het gezelschap.
Tourist LeMC is de enige muzikant in het gezelschap.
 ??  ?? Doet Annelies Van Herck even goed als collega Xavier Taveirne?
Doet Annelies Van Herck even goed als collega Xavier Taveirne?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium