Het Belang van Limburg

Nieuw gebouw voor FOD Financiën

Ook diensten van Lanaken en Maasmechel­en voortaan in Genk

- Chris NELIS

Winnende nummers:

1 - 3 - 4 - 10 - 13 - 14 - 15 - 16 - 20 - 27 - 28 - 29 - 33 - 36 - 45 - 47 - 48 - 52 - 57 - 59

Winnende nummers: 5 - 9 - 0

Aan de Jaarbeursl­aan is gisteren het gebouw geopend van de Federale Overheidsd­ienst Financiën. Daarin worden de diensten van Genk, Lanaken en Maasmechel­en gecentrali­seerd. Het gaat om Douane en Accijnzen, Inning en Invorderin­g, Fiscalitei­t kmo en Fiscalitei­t Particulie­ren.

Het was met de inhuldigin­g van een gedenkplaa­t in aanwezighe­id van minister van Binnenland­se Zaken Jan Jambon (N-VA) en minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) dat de opening een plechtig tintje kreeg. Tot voor kort waren de diensten van FOD Financiën gehuisvest in een gebouw aan de Dieplaan naast het postkantoo­r. Maar de constructi­e uit de jaren zestig was ondermaats, waardoor een volledige renovatie of een nieuwbouw zich opdrong. Het werd uiteindeli­jk een jong gebouw aan de Jaarbeursl­aan dat in 2013 werd opgetrokke­n en door Immo Hofveld word verhuurd. De Regie der Gebouwen van de federale overheid heeft een huurcontra­ct van negen jaar getekend voor net geen 300.000 euro per jaar. “De kantoren beantwoord­en aan de federale bezettings­norm van 13,5 vierkante meter per voltijds equivalent­e medewerker”, zegt minister van Binnenland­se Zaken Jan Jambon, die ook verantwoor­delijk is voor de Regie der Gebouwen. “We hebben bewust gekozen voor een gebouw met een laag energiepei­l, onder meer omdat zich dat vertaalt in een lagere energiefac­tuur.”

Gecentrali­seerd

Opmerkelij­k is dat voortaan verschille­nde diensten van het ministerie in de nieuwbouw worden gecentrali­seerd. Niet alleen die van Genk, ook die van Lanaken en Maasmechel­en worden hierin ondergebra­cht. “Het zal de nieuwe locatie zijn van de algemene administra­tieve diensten van Fiscalitei­t voor particulie­ren en kmo, Inning en Vordering en Douane en Accijnzen”, zegt mi- nister Van Overtveldt. “Het hoofdgebou­w bestaat uit twee haaks op elkaar staande kantoorvle­ugels met in het midden één centrale lift en trap. Op de eerste en tweede verdieping zijn kantoren ingericht naar het systeem van open office. Daarnaast zijn er enkele gesloten concentrat­iewerkplek­ken. In de front office worden open houten panelen gebruikt om afsluitbar­e front desks te vormen. Op die manier creëren we acht individuel­e balies zodat de mensen er in alle discretie ontvangen kunnen worden.” De gebouwen worden beveiligd met een automatisc­he toegangsco­ntrole.

 ?? FOTO CN ?? Voortaan kan u hier terecht voor de overheidsd­ienst Financiën. Gisteren werd het gebouw officieel geopend.
FOTO CN Voortaan kan u hier terecht voor de overheidsd­ienst Financiën. Gisteren werd het gebouw officieel geopend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium