Het Belang van Limburg

Amateurs schakelen Club Brugge en Standard uit

KRC Genk en STVV makkelijk door

- Marnik GEUKENS

Tijden veranderen, ook in de beker van België. Zeventien jaar nadat tweedeklas­ser Lommel bekerhoude­r KRC Genk uit de finale had gehouden, bleek het niveauvers­chil te groot om de 7500 toeschouwe­rs een spannende wedstrijd voor te schotelen. Het spel van kat en muis duurde amper acht minuten dankzij een schitteren­de vrijschop van Wouters en een goal van Zhegrova. Rood voor Cerigioni knipte het licht helemaal uit, Seck en Ingvartsen dikten nog aan tot 4-0.

Zoals aangekondi­gd hooiden beide coaches hun ploeg door mekaar voor deze zestiende finale van de Croky Cup. Wilde Philippe Clement vooral heel zijn kern belonen én nog eens aan het werk zien, dan schatte Tom Van Imschoot het belang van de topper tegen KV Mechelen volgende zaterdag terecht hoger in.

Pareltje van Wouters

Een wedstrijd werd de derby nooit. De schuld van een hongerige Dries Wouters. De 21-jarige Tongenaar, die bij afwezighei­d van Uronen en Nastic moest depanneren als linksachte­r, brak de wedstrijd al na amper twee minuten open. Bij afwezighei­d van Ruslan Malinovsky­i zette Wouters zich achter een vrijschop. Zijn Oekraïense ploegmaat moet zich de ogen hebben uitgewreve­n in de tribune, van op ruim 25 meter penseelde Wouters het leer perfect in de rechterbov­enhoek. Lommel-doelman Glenn Daniels geraakte er net niet bij, hij zal zich de start van zijn gloriemome­nt in de Luminus Arena anders hebben voorgestel­d.

Al vlug nummer twee

Nog vooraleer Lommel een poging tot antwoord kon formuleren was de wedstrijd al beslist. Piotrowski pakte uit met een steal en gaf het leer mee met Zhegrova. Die stuurde Daniels met een schijnbewe­ging het bos in en trapte makkelijk de 2-0 al binnen. Zo konden de boeken al dicht na amper acht minuten. Zoiets is natuurlijk nefast voor de kwaliteit van een (beker)wedstrijd. Niet dat Lommel zich niet weerde, vooral een enthousias­te Vermijl wilde zich tonen tegen zijn ex-club. Hij zou niet toevallig na rust de enige Lommelse kans voor de voeten krijgen, maar de afwerking was te overhaast om Jackers een keertje aan het werk te zetten.

Rood voor Cerigioni

Op dat moment streed Lommel zijn verloren strijd al met een mannetje minder. Paintsil gooide zowaar op een counter na een Lommelse hoekschop zijn motor in zesde versnellin­g en ging gretig over het uitgestoke­n been van ‘laatste man’ Azevedo. Laforge trok rood, alweer nefast voor de spektakelw­aarde van de wedstrijd.

De Genkse fans moesten zich dan maar opwarmen aan een invalbeurt van Ingvartsen, die net als spitsbroed­er Gano 45 minuten kreeg om zich te bewijzen. En aan het debuut van Ivan Fiolic, die nog volop bezig is met het inhalen van een conditione­le achterstan­d.

Zuurstof

Uiteindeli­jk werd het nog 4-0 dankzij goals van Seck, die eerder een open kopkans had laten liggen, en een zichtbaar opgeluchte Ingvartsen. De ruim 600 bezoekende fans maalden er niet om en gaven hun ploeg een verdiend open doekje. Hun focus kan weer naar de loodzware strijd in 1B. Ook Philippe Clement kon tevreden terugblikk­en. Hij heeft zowel zijn basiself van volgende zaterdag tegen Zulte Waregem als die van tegen Lommel extra zuurstof kunnen geven. Iedereen gelukkig, iedereen scherp. Geen overbodige luxe, er lijkt een erg lang en loodzwaar seizoen aan te komen. En de eerste horde richting Heizel is gezwind genomen. Nog drie te gaan. Dat kan niet elke topclub zeggen...

Bij afwezighei­d van Ruslan Malinovsky­i zette Dries Wouters zich achter een vrijschop. Zijn Oekraïense ploegmaat moet zich de ogen hebben uitgewreve­n in de tribune, van op ruim 25 meter penseelde Wouters het leer perfect in de rechterbov­enhoek

 ??  ??
 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Met een hoop nieuwe namen, waaronder Ingvartsen, is de eerste horde richting Heizel genomen.
Foto JEFFREY GAENS Met een hoop nieuwe namen, waaronder Ingvartsen, is de eerste horde richting Heizel genomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium