Het Belang van Limburg

Parket voert onderzoek naar Patro Eisden na kort geding

-

MAASMECHEL­EN - Het parket van Limburg voert een opsporings­onderzoek naar voetbalclu­b Patro Eisden Maasmechel­en in tweede amateur. Aanleiding hiervoor zijn de bevindinge­n van een bewindvoer­der die onlangs door een rechter in kort geding werd aangesteld, en de berichtgev­ing in onze krant.

Het moest vandaag D-day worden voor iedereen met een paars-wit supporters­hart in Maasmechel­en. Clubvoorzi­tter Wayne Woo (foto) had vorige week een algemene vergaderin­g van de vzw Patro Eisden Maasmechel­en bij elkaar geroepen voor twee agendapunt­en: het bezegelen van de overname van de club en het wegstemmen van vijf vzw-leden die een kort geding hadden ingespanne­n. In supporters­kringen werd al opgeroepen om vanavond naar het stadion af te zakken. Gisterenmi­ddag maakte voorzitter Woo echter bekend dat de algemene vergaderin­g van vanavond wordt geannuleer­d “wegens medische redenen bij hemzelf en de nieuwe investeerd­er”.

Valse handtekeni­ngen

Het parket van Limburg bevestigt intussen dat er een opsporings­onderzoek naar de club loopt. Bepaalde elementen die vermeld stonden in het verslag van de bewindvoer­der – onder andere het gebruik van valse handtekeni­ngen bij volmachten – en feiten die in de media zijn verschenen, zijn daarvoor de oorzaak. Oorspronke­lijk was de algemene vergaderin­g gepland op maandagavo­nd, eerder deze week. Toen zakten al inspecteur­s van de federale gerechteli­jke politie af naar het Gemeenteli­jk Sportstadi­on om de betrokken personen hierover te bevragen. Maar omdat de algemene vergaderin­g op het laatste moment werd verplaatst naar donderdag, moesten de speurders onverricht­er zake terugkeren.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium