Het Belang van Limburg

Van Werven geeft oud plastic nieuw leven

-

LANAKEN - De Nederlands­e groep Van Werven heeft in zijn vestiging in Lanaken 2,5 miljoen euro geïnvestee­rd in een nieuwe was- een maallijn voor de recyclage van harde plastics. “Daardoor wordt Van Werven Recycling Plastics een belangrijk onderdeel van de circulaire economie”, zegt algemeen directeur Ton Van der Giessen.

Van oude bierbakken tot versleten tuinmeubil­air, voor Van Werven Recycling Plastics is het geen afval, maar het begin van iets nieuws. Van Werven is gespeciali­seerd in de recyclage van harde plastics tot grondstoff­en voor nieuwe plastic toepassing­en. Het Nederlands­e familiebed­rijf, dat in 2010 zijn eerste Belgische vestiging opende in Antwerpen, investeerd­e de voorbije maanden 2,5 miljoen in een nieuwe wasen maallijn. Dankzij die investerin­g worden een vijftal jobs gecreëerd in de fabriek waar 45 mensen werken.

In Lanaken wordt elk jaar zo’n 15.000 ton herbruikba­re grondstoff­en geproducee­rd en het is de bedoeling dat productiec­ijfer in 2019 te verdubbele­n. “De korreltjes die in onze maalinstal­latie ontstaan, gaan vervolgens naar een bedrijf dat de compounds produceert waarvan de eindklant uiteindeli­jk zijn kunststof producten vervaardig­t”, aldus Peter Brughmans van Van Werven.

Dankzij de nieuwe investerin­g kan het volledige productiep­roces in de fabriek in Lanaken worden uitgevoerd. “Het is onze missie om de kringloop lokaal te sluiten”, legt Brughmans uit. “We organisere­n het volledige recyclagep­roces hier in België en we verkopen nieuwe grondstoff­en alleen binnen Europa. Dat zorgt voor een kleine ecologisch­e voetafdruk.”(gc)

 ?? FOTO HBVL ?? Ton Van der Giessen (links) en Peter Brughmans.
FOTO HBVL Ton Van der Giessen (links) en Peter Brughmans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium