Het Belang van Limburg

“Onze ouders hebben niet gekeken”

Lesbisch koppel uit Hasselt toont slaapkamer­geheimen in ‘Sex Tape’

- Koen SNOEKX

HASSELT - In ‘Sex Tape’, het VIJF-programma waarin koppels hun seksleven met heel Vlaanderen delen, kwam afgelopen dinsdag een lesbisch koppel uit Hasselt aan bod. Eline Tari (23) en Lisa Bammens (22) installeer­den een camera in hun slaapkamer en toonden openlijk en expliciet hoe ze met elkaar de liefde bedrijven. “Wij wilden de buitenwere­ld tonen dat lesbische vrouwen ook maar normale mensen zijn”, zegt Eline. “Al denk ik niet dat onze ouders gekeken hebben.”

Het VIJF-programma ‘Sex Tape’ laat de Vlaming voornameli­jk binnenglur­en in de slaapkamer van heterostel­len, maar bij de aflevering van dinsdag gaf voor het eerst ook een lesbisch koppel zich bloot: Eline Tari (23) en Lisa Bammens (22) uit Hasselt. “Begin dit jaar zagen we bij ‘Gert Late Night’ een oproep van Goedele Liekens om deel te nemen aan ‘Sex Tape’”, zegt Eline. “‘Dit is iets voor ons, we schrijven ons in’, zeiden we tegen elkaar. De dag nadien al kregen we telefoon van de makers en enkele dagen later brachten ze ons twee handcamera’s.”

Seksspeelt­jes

Bedoeling van ‘Sex Tape’ is dat koppels hun seksleven op beeld vastleggen. Zo was in de aflevering van dinsdag te zien hoe Lisa en Eline elkaar betasten onder de douche en hoe ze al kronkelend de liefde bedrijven in de slaapkamer. Vrij expliciet allemaal. “We hebben de beelden eerst zelf bekeken voor we ze opgestuurd hebben. We wisten dus waar we aan toe waren”, grinnikt Eline. De twee lieten zich filmen omdat er volgens hen nog altijd een stigma rond lesbische koppels hangt. “Wij wilden de buitenwere­ld tonen dat wij ook maar normale mensen zijn”, zegt Eline. “Ons seksleven wilden we delen omdat we merken dat heel wat mensen vragen hebben bij de lesbische liefde.” Tijdens hun tv-optreden kwam de kijker heel wat te weten. Dat lesbische vrouwen blijkbaar vaker klaarkomen dan heterovrou­wen en dat lesbiennes een uitgebreid gamma aan seksspeelt­jes hebben. “Dat laatste klopt zeker”, lacht Eline. “Wij zijn daar ook heel open over. Zelfs onze vrienden weten in welke schuiven onze seksspeelt­jes liggen.”

Met diezelfde vrienden keken Eline en Lisa dinsdagavo­nd thuis naar de uitzending. “Sommigen schrokken wel even, al waren hun reacties allemaal heel positief.”

Huishoudhu­lp

Eline werkt als CNC-operator, Lisa als huishoudhu­lp bij bejaarden. “Ik ben nog niet op het werk geweest”, zegt Eline. “Maar ik ben er zeker van dat een aantal collega’s de aflevering gezien heeft.” Of dat ook voor de ouders geldt, is minder zeker. “Onze ouders wisten dat wij meededen aan ‘Sex Tape’, al denk ik niet dat ze gekeken hebben.” (lacht)

Lisa en Eline vormen al zo’n acht maanden een koppel en zijn altijd openlijk voor die relatie uitgekomen. “Die raad wil ik alle lesbische koppels meegeven”, zegt Eline. “Op mijn zeventiend­e heb ik mij geout als lesbienne en nadien heb ik daar nooit nog een geheim van gemaakt. Enkel op die manier kan je echt gelukkig worden.”

 ?? FOTO'S SVEN DILLEN/VIJF ?? “Wij wilden tonen dat wij ook maar normale mensen zijn”, zeggen Eline Tari (links) en Lisa Bammens uit Hasselt. Kijkers van het VIJF-programma ‘Sex Tape’ kregen een ongecensur­eerde inkijk in de slaapkamer van het koppel.
FOTO'S SVEN DILLEN/VIJF “Wij wilden tonen dat wij ook maar normale mensen zijn”, zeggen Eline Tari (links) en Lisa Bammens uit Hasselt. Kijkers van het VIJF-programma ‘Sex Tape’ kregen een ongecensur­eerde inkijk in de slaapkamer van het koppel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium