Het Belang van Limburg

Twee minderjari­gen overvallen bloemenwin­kel

Opgepakte daders bekennen ook overval op frituur in Stokkem

- Mark DREESEN/Phillip PERGENS

Twee jongeren (15 en 16) hebben maandag rond 14 uur de bloemenwin­kel aan de Rijksweg in Vucht (Maasmechel­en) overvallen. Met een neppistool bedreigden ze de winkelhulp. De twee gingen er met de inhoud van de kassa vandoor, maar werden kort daarna opgepakt. Ze bekenden ook de overval op frituur De Maaspoort in Stokkem afgelopen vrijdagavo­nd.

De uitbaatste­r hoorde dinsdag kort na 14 uur een enorm kabaal in de bloemenwin­kel. “Ik trof mijn medewerkst­er in shock aan. Het meisje vertelde mij dat ze overvallen was door twee jongeren met een bivakmuts en een pistool. Een minuut later was de politie al massaal aanwezig.” Volgens de medewerkst­er vroeg het tweetal om de kassa leeg te maken, wat ze ook deed. “Een van de overvaller­s trok aan zijn pistool, dat krakende geluiden maakte”, vervolgt de uitbaatste­r. “Dat die twee om 14 uur aan de drukke Rijksweg een overval durven plegen, begrijp ik niet. Mijn hulpkracht heb ik twee dagen vrij moeten geven. Het meisje is hele- maal overstuur. Ikzelf was op het moment van de overval niet in de winkel. Ik heb naast mijn bloemenzaa­k ook nog een dierenspec­iaalzaak en was de babypapega­aien aan het voederen.”

Bromfiets

De twee minderjari­gen verplaatst­en zich de afgelopen dagen met een bromfiets door Dilsen-Stokkem en Maasmechel­en. Ze vielen op omdat ze roekeloos door de straten reden en gehuld waren in volledig zwarte kledij. In de bloemenzaa­k maakten ze enkele honderden euro buit. Het zou gaan om een 15-jarige Maasmechel­aar en een 16-jarige kompaan uit de regio. Het duo werd snel na de feiten ingerekend toen de politie een van de verdachten in de omgeving kon spotten. Via hem kwamen ze bij de tweede verdachte uit. Het Limburgse parket bevestigt dat ze zijn opgepakt. Ze zouden ook bekend hebben dat ze vorige week vrijdag een frituur op de Burgemeest­er Prevotlaan in Stokkem hebben overvallen. Daarbij konden ze eveneens de inhoud van de kassa buitmaken. De jeugdrecht­er besliste dinsdag om over te gaan tot hun aanhouding.

 ?? FOTO MMD ?? De bloemenzaa­k aan de Rijksweg in Vucht werd maandag bij klaarlicht­e dag door de minderjari­gen overvallen.
FOTO MMD De bloemenzaa­k aan de Rijksweg in Vucht werd maandag bij klaarlicht­e dag door de minderjari­gen overvallen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium