Het Belang van Limburg

Ook Vreven en Vrancken bekeren verder

-

Naast de stunts van Knokke en Deinze schakelden ook Stijn Vreven en Wouter Vrancken een club uit 1A uit. Het Beerschot van Vreven won met 1-2 bij Cercle, het KV Mechelen van Vrancken versloeg Antwerp met 3-1

Bij Beerschot had Stijn Vreven een basisplaat­s in petto voor gouwgenote­n Dante Vanzeir en Alexander Maes. Die laatste miste vlak voor rust bij een 1-1-stand een strafschop. Het zag er helemaal slecht uit voor de bezoekers toen ze in de slotfase met tien verder moesten na het tweede geel van Prychynenk­o. Toch kon Beerschot nog stunten. Op een corner van Vancamp trapte de ingevallen Hoffer de Ratten naar de zege.

Mechelen zonder Schoofs

Ook het gretig en goed spelende KV Mechelen onder leiding van Wouter Vrancken bekert een ronde verder. Zonder Rob Schoofs won Malinwa met 2-1 van Antwerp. Op een vrijschop kopte Seth De Witte de 1-0 tegen de netten. Mbokani hing de bordjes gelijk met een rake kopbal na een voorzet van Refaelov. Vlak na de Pauze bracht Engvall de thuisploeg weer op voorsprong. Een nieuwe achterstan­d voor Antwerp, maar opnieuw zorgde dit ervoor dat de Great Old de druk opvoerde. Rodrigues bracht wat schwung in de ploeg en met de inbreng van Bolingi stonden er in het laatste halfuur zelfs drie diepe spitsen op het veld. Met ook nog Owusu en Mbokani, die meer en meer in het spel betrokken raakte. Antwerp domineerde de tweede helft, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Meer zelfs, het was KV Mechelen dat er nog 3-1 van maakte via Joachim Van Damme.

ANDERLECHT - UNION VANAVOND 20.45 UUR SCHEIDSREC­HTER: Lawrence Visser TV: Live op Q2

ANDERLECHT: Boeckx, Vranjes, Sanneh, Milic, Saelemaeke­rs, Kums, Makarenko, Saief, Morioka, Amuzu, Dimata INVALLERS: Didillon, Bornauw, Delcroix, Appiah, Najar, Kayembe, Sambi Lokonga, Gerkens, Musona, Santini.

UNION: Kristianse­n, Vega, Perdichizz­i, Peyre, Iriondo, Morren, Pinto-Borges, Gérard, Selemani, Niakaté, Tau INVALLERS: Saussez, Kis, Moreno, Hamzaoui, Besuschkow, Fixelles, Vercautere­n, Tabekou, Ferber

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium