Het Belang van Limburg

“Ik steek veel op van Malinovsky­i”

-

Met een heerlijke vrijschop zette Drie Wouters al in de derde minuut de toon in de bekerderby. “Ik steek op training veel op van Ruslan Malinovsky­i”, glimlachte de Tongenaar na afloop.

Van op ruim 25 meter liet Wouters de bezoekende doelman kansloos. Hij was daarmee niet aan zijn proefstuk toe. “Bij de jeugd heb ik wel vaker gescoord uit een vrije trap. Op training oefen ik er ook vaak op. De trainer weet dat, vorig seizoen had hij me al aangeduid voor de vrijschopp­en op Anderlecht. Maar toen kregen we er uiteindeli­jk geen enkele. Ik geef mijn ogen de kost op training. Ruslan trapt ze wel anders dan ik. Hij gebruikt meer kracht, terwijl ik de bal eerder plaats.”

Het was Wouters’ manier om te tonen dat Philippe Clement altijd en overal op hem kan rekenen.

“Natuurlijk is het niet altijd makkelijk om naast de boot te vallen. Maar in vergelijki­ng met vorig seizoen zijn Berge en Heynen teruggekee­rd uit blessure. Dan weet je dat de plaatsjes bijzonder duur worden. Er rest je op zo’n moment maar één ding: hard blijven werken, dan komen de speelkanse­n er uiteindeli­jk wel. De coach heeft ook weinig redenen om te wisselen, de ploeg doet het schitteren­d. En hij praat veel met iedereen, we voelen ons allemaal betrokken.”

Ingvartsen

Minstens even gelukkig na afloop was Marcus Ingvartsen. De Deense spits pikte in de slotfase nog zijn doelpuntje mee. “Het hadden er twee moeten zijn, mijn chip was net te hoog”, bleef de Deen kritisch voor zijn eigen prestatie. “Maar dat doelpunt geeft me weer extra energie voor de volgende weken. De coach gaf zowel Zinho Gano als mij onze minuten, die zijn erg belangrijk om aan scherpte te winnen. Want ik weet heus wel dat het nog beter moet, ik kom echter van ver.” Ingvartsen was intussen ook op de hoogte van de eliminatie van Club Brugge, Standard én Antwerp. “In de beker heb je altijd verrassing­en, dat geeft ook aan hoe goed wij het hebben gedaan. Het is leuk meegenomen dat al enkele toppers gesneuveld zijn. Maar het geeft ook aan dat er nog tal van hinderniss­en op onze weg naar de finale liggen.”

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Dries Wouters trapte de openingstr­effer al na drie minuten tegen de netten.
Foto JEFFREY GAENS Dries Wouters trapte de openingstr­effer al na drie minuten tegen de netten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium